Liderul pietei mondiale a berii, Anheuser-Busch InBev, intentioneaza sa concedieze 10% din angajatii din Europa Occidentala, respectiv 800 din cei aproape 8.000 de salariati, a declarat purtatorul de cuvant al grupului, Karen Couck, citata de AFP.
"Ca urmare a tendintei generale de declin a pietei berii in aceasta parte a lumii, avem in vedere, mai ales in Belgia, Germania, Marea Britanie, Olanda si Luxemburg reducerea personalului cu 10%, dintr-un total de 8.000", a spus Couck, scrie NewsIn.

Ea a adaugat ca in prezent nu sunt decat intentii comunicate reprezentantilor personalului din tarile afectate, discutiile fiind inca in faza de informare si comunicare.

Anheuser-Busch InBev a mai anuntat ca ia in calcul reducerea personalului cu 263 angajati in Belgia, din totalul de 2.700. De asemenea, grupul vrea sa inchida singura fabrica din Luxemburg, cea care produce berea Diekirch, iar tehnologiile de productie vor fi transferate in Belgia.

Alte tari in care AB InBev este prezenta vor fi afectate marginal, precum Franta, cu 19 locuri de munca suprimate. Spania si Italia ar urma sa nu fie afectate, a mai spus purtatorul de cuvant.

InBev este prezenta si in Romania, unde detinea pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor MEMRB Romania. InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Miliardarul care vrea sa cumpere Coca-Cola si sa concedieze angajatii