Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis trei banci, ridicand numarul de falimente din acest an la patru, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de banci, in mare parte de mici dimensiuni.

Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agentia care administreaza schema de garantare a depozitelor bancare din SUA, a anuntat ca Town Community Bank and Trust din Antioch (Illinois), Saint Stephen State Bank din Saint Stephen (Minnesota) si Barnes Banking Co din Kaysville (Utah) sunt ultimele victime ale crizei financiare, informeaza NewsIn.

Cele trei banci erau de dimensiuni reduse. Barnes Banking Co, Town Community Bank si St. Stephen State Bank aveau active de 828 milioane dolari, 70 milioane dolari, respectiv 25 milioane dolari.

FDIC, care asigura depozitele pana la un plafon de 250.000 dolari, nu a precizat cauzele celor trei noi falimente, dar estimeaza costurile pentru fondul de garantare la circa 296,3 milioane dolari.

Agentia se asteapta ca ritmul falimentelor bancare sa ramana ridicat in acest an, dupa ce anul trecut au fost inchise 140 de banci, cel mai ridicat numar dupa 1992.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si