Autoritatile britanice au dat unda verde companiilor Euronext si Deutsche Boerse pentru preluarea bursei de valori londoneze (London Stock Exchange - LSE), dar doar daca sunt indeplinite anumite conditii, informeaza BBC.

Comisia pentru reglementare din domeniul liberei concurente (The Competition Commission) din Marea Britanie si-a dat acordul pentru lansarea unei oferte formale de preluare a Bursei de Valori de la Londra (London Stock Exchange - LSE) din partea operatorilor bursieri Euronext NV si Deutsche Boerse AG, dar doar daca va fi indeplinit un set de conditii. Castigatorul licitatiei va trebui sa consolideze independenta bursei londoneze si sa nu impiedice accesul competitorilor la activitatile de clearing ale acesteia.

Operatorul Euronext, considerat favorit de cea mai mare parte a analistilor, poate sa depuna o oferta formala. Deutsche Boerse a primit, de asemenea, unda verde pentru implicarea in privatizarea LSE, insa specialistii considera ca este putin probabil ca bursa germana sa depuna o noua oferta, dupa esecul unei tentative similare in luna martie a acestui an.

Macquarie Bank, cea mai mare banca australiana, care isi manifestase si ea interesul pentru LSE, nu a fost acceptata in cursa pentru preluarea bursei londoneze. Macquarie avusese in trecut tentative de preluare a LSE, ultima data formand un consortiu cu alt grup ce opereaza in domeniul financiar, Computershare Ltd. Cele doua companii ofereau pentru LSE 2,5 miliarde de dolari, dar actionarii bursei londoneze pretindeau 3,2 miliarde de dolari.

London Stock Exchange (LSE) este a treia bursa ca marime din Europa, din punct de vedere al valorii de piata, iar o eventuala fuziune a LSE, fie cu Euronext, fie cu Deutsche Boerse, ar conduce la crearea celei de-a doua mari Burse de Valori din lume, dupa cea de la New York (New York Stock Exchange - NYSE).