Titlurile cu scadenta la zece ani au un randament cu 2,65 puncte procentuale mai mare decat obligatiunile cu aceeasi scadenta emise de Trezoreria americana, potrivit datelor Bloomberg. Randamentul il depaseste pe cel de 224,7 puncte de baza oferit in cadrul emisiunii pe 30 de ani realizate luna aceasta de Turcia, ce este evaluata sub nivelul de investment grade de marile agentii de rating, informeaza NewsIn.

Noile obligatiuni emise de Ungaria ar putea inregistra rezultate sub asteptari, pentru ca titlurile au fost vandute la randamente ce sunt legate de datoria tarii, situatie ce reflecta problemele din pietele emergente din acest an, a declarat Luz Padilla, din cadrul DoubleLine Capital LP.

"Majoritatea noilor emisiuni ce au intrat pe piata in acest an nu au avut un succes fulminant", a mai spus Padilla. "Au fost bune pentru emitenti si destul de bune pentru investitori".

Emisiunea a fost gestionata de Citigroup Inc. si de Deutsche Bank AG.

Ungaria, prima tara din Uniunea Europeana ce a obtinut un pachet de salvare de la Fondul Monetar International (FMI) in 2008, incearca sa nu mai apeleze la fonduri in cadrul acordului de 20 miliarde euro, prin colectarea de capital pe cont propriu.