"Rusia este dispusa sa asigure investitiile, pentru ca acest proiect sa nu fie amanat. Nu sunt necesare garantii din partea Bulgariei", a spus el dupa o intalnire cu ministrul economiei si energiei Traiso Traikov, la care a participat si ministrul rus al energiei, Serghei Smatko.

Moscova nu cere nicio garantie Bulgariei "pentru ca este absolut convinsa de eficienta proiectului", a subliniat Kirienko.

Finantarea rusa va putea fi rambursata de viitorul investitor strategic, ales in 12-18 luni. Rusia poate deveni actionar in viitoarea societate mixta care se va ocupa de realizarea proiectului, potrivit NewsIn.

Circa 350 milioane de euro sunt necesari pana la sfarsitul lui 2010 si inca 1-1,5 miliarde de euro in 2011, a spus oficialul.

Bulgaria a lansat o procedura pentru desemnarea pana la jumatatea lunii iunie a consultantului in acest proiect. El va trebui sa actualizeze si sa optimizeze proiectul si sa gaseasca noi investitori. In timp ce Rusia cifreaza valoarea proiectului la sase miliarde de euro, Bulgaria se teme ca se va ajunge la 9-10 miliarde de euro.