Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în aceste momente în România, spune că românii care au simpatii rusofile și care susțin liderii politici cu aceste afinități nu cunosc prețul vieții. Acestea a declarat, într-un interviu Digi24, că alegerea nu este între candidați, ci o alegere a vieții.

„Oamenii pot vota orice, asta este frumusețea democrației. Este ciudat că vrei să fi în UE și NATO, dar să vezi că unii oameni susțin narativa Rusiei. Eu cunosc prețul pentru această protecție pe care o oferă NATO și UE. Acești oameni nu înțeleg cât de mare este prețul, nu înțeleg că primesc siguranță, prețul este cel al vieții. Vă doresc pace, nu război, fiindcă abia atunci veți înțelege ce vorbiți. Alegerea nu este între candidați, ci o alegere a vieții”, a declarat Volodimir Zelenski.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski face prima sa vizită oficială în România, o vizită organizată în cel mai mare secret. Principalul rezultat, până acum, este decizia privind transformarea relației bilaterale în parteneriat strategic între România și Ucraina.

"România ne-a acordat sprijin şi militar, şi umanitar. Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră", a spus președintele de la Kiev. Volodimir Zelenski nu a vrut să dea detalii despre sprijinul militar dat de România Ucrainei, dar a spus că accentul principal s-a pus pe sisteme antiaeriene. Despre anularea discursului în Parlamentul României, Zelenski a precizat că nu a pregătit niciun discurs. ”Nu eram pregătit, dar data viitoare voi veni și voi ține un discurs cu cea mai mare plăcere”.

”Suntem recunoscători pentru solidaritatea dumneavoastră şi subliniem că România a ales să ajute Ucraina în cel mai greu moment din istoria noastră”, a mai spus Zelenski.

Președintele Iohannis a anunțat că relația bilaterală cu Ucraina va fi ridicată la nivelul de parteneriat strategic. ”Susținerea Ucrainei reprezintă un interes strategic al României”, a spus șeful statului. "L-am asigurat astăzi pe preşedintele Zelenski de hotărârea României şi a societăţii româneşti de a continua sprijinul multidimensional şi consistent pentru Ucraina şi poporul ucrainean, inclusiv cel de tip militar, atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii ruse, până la eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor celor vinovaţi de crimele comise şi mai departe în procesul de refacere şi reconstrucţie a ţării".

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri