Pfizer Inc., cel mai mare producator de medicamente din lume, va licita cel mult 3 miliarde euro (4,8 miliarde dolari) pentru producatorul german de medicamente generice Ratiopharm GmbH, au declarat doua persoane apropiate afacerii, potrivit Bloomberg.
Pfizer si-ar putea prezenta oferta conducerii Ratiopharm chiar in aceasta saptamana, au spus cele doua persoane citate de Bloomberg, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, dat fiind ca nu sunt autorizate sa faca declaratii pe aceasta tema, potrivit NewsIn.

La licitatie participa si Teva Pharmaceutical Industries Ltd. si Actavis Group hf, iar Ratiopharm ar tebui sa ia o decizie pana la sfarsitul lunii, a mai spus una dintre surse. O a treia persoana a confirmat termenul de decizie.

Prin achizitia Ratiopharm, Pfizer si-ar putea extinde afacerile cu medicamente generice la aproximativ 11 miliarde dolari, apropiindu-se de afacerile Teva, cel mai mare producator de medicamente generice din lume, care a avut venituri de 13,9 miliarde dolari in 2009.

Achizitia companiei Ratiopharm, vanduta de familia Merckle care are nevoie de fonduri cu care sa plateasca datoriile, ar fi cea mai mare tranzactie de la cumpararea Barr Pharmaceuticals Inc. de catre Teva, pentru 7,4 miliarde dolari, in 2008.

Principalii concurenti din Germania ai Ratiopharm sunt Hexal (al producatorului elvetian de medicamente Novartis AG) si Stada Arzneimittel AG.

Pfizer nu face comentarii pe marginea zvonurilor si speculatiilor, a declarat Joan Campion, purtatoare de cuvant a companiei.

Decizia legata de Ratiopharm s-ar putea reduce la care dintre companiile interesate ar fi dispusa sa mentina cea mai mare parte a operatiunilor din Germania, a declarat una din surse.

Ludwig Merckle, fiul fondatorului companiei, Adolf Merckle, incearca sa plateasca datoriile acumulate de tatal sau, care s-a sinucis anul trecut, in urma unor investitii neinspirate la bursa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt cele mai mari companii farma din lume si ce venituri au