Deputati germani au indemnat Grecia sa vanda insule pentru a-si finanta datoria, relateaza joi cotidianul de mare tiraj Bild, care rezuma ideea in "Va dam bani, ne dati Corfu", relateaza AFP.
"Statul grec trebuie sa renunte la participarea in companii si sa vanda proprietati funciare, precum insule locuite", a declarat pentru ziar deputatul liberal Frank Schäffler, din partidul FDP, aflat la putere, scrie NewsIn.

Intrebat apoi de postul de televiziune N24, Schäffler a apreciat si ca finantarea Greciei este similar cu a da alcool unui alcoolic. "Grecii trebuie sa faca economii. De ani de zile cheltuie prea mult (...). Orice alta solutie ar insemna sa dai inca o sticla de snaps unui alcoolic. Nu schimba cu nimic problema dependentei", a spus Schäffler.

Deputatul partidului CDU, al Angelei Merkel, Marco Wanderwitz, considera ca, "daca Uniunea Europeana si deci Germania ajuta financiar Grecia, va trebui sa consimta sa ofere garantii in schimb". "Cateva insule ar putea face treaba", afirma deputatul.

Potrivit Ministerului grec al Turismului, Grecia numara circa 6.000 de insule, majoritatea nelocuite.

O companie privata din Hambourg (nordul Germaniei) incearca in prezent sa vanda o insula elena nelocuita pentru 45 de milioane de euro, subliniaza Bild.

In 1993, mai multi deputati germani au provocat o disputa cu Spania, sugerand ca Berlinul sa cumpere insula Majorca, foarte apreciata de turistii germani.

Cancelarul Angela Merke urmeaza sa il primeasca vineri pe premierul grec Giorgios Papandreou, al carui guvern a anuntat miercuri masuri de austeritate pentru reducerea deficitului sau public.

VEZI aici Top 10: Cele mai frumoase insule grecesti


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cutremur cu magnitudinea 6, produs in apropiere de insula Creta