Berkshire Hathaway, conglomeratul american condus de miliardarul Warren Buffett, care a acceptat sa cumpere producatorul de bauturi alcoolorce Empire Distribuitors, a anuntat ca ar putea continua achizitiile in aceasta industrie, scrie Bloomberg.
"Ne asteptam ca preluarea Empire sa ne ofere o platforma mai puternica pentru posibilele achizitii a distribuitorilor de bauturi alcoolice", a declarat presedintele si directorul executiv al Berkshire Hathaway, Warren Buffett. Termenii tranzactiei nu au fost publicati.

Buffett cauta modalitati de a investii banii de care dispune Berkshire dupa ce pietele din intreaga lume si-au revenit, iar profiturile au crescut. Preluarea Empire Distribuitors vine la doar cateva luni dupa ce Berkshire a incheiat cea mai mare achizitie din istoria sa, platind 44 miliarde dolari pentru compania de cai ferate Burlington Northern Santa Fe.

"Este ca si cum compania a intrat intr-o noua zona pentru a capata experienta dupa care va incerca sa se exinda in aceast segment", a declarat Michael Yoshikami, din partea YCMNet Advisor, actionar al Berkshire.

Executivii companiei Empire vor ramane la conducerea companiei, iar operatiunile se vor axa pe aceleasi piete, a anuntat Berkshire Hathaway. Empire distribuie bauturi spirtoase, vin si bere in Statele Unite ale Americii.

Buffett a transformat Berkshire dintr-o fabrica de textile in declin intr-o companie cu o valoare de piata de 200 miliarde dolari si mai mult de o suta de unitati care vand produse si servicii de la alimente pana la electricitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri