"Ne asteptam ca preluarea Empire sa ne ofere o platforma mai puternica pentru posibilele achizitii a distribuitorilor de bauturi alcoolice", a declarat presedintele si directorul executiv al Berkshire Hathaway, Warren Buffett. Termenii tranzactiei nu au fost publicati.

Buffett cauta modalitati de a investii banii de care dispune Berkshire dupa ce pietele din intreaga lume si-au revenit, iar profiturile au crescut. Preluarea Empire Distribuitors vine la doar cateva luni dupa ce Berkshire a incheiat cea mai mare achizitie din istoria sa, platind 44 miliarde dolari pentru compania de cai ferate Burlington Northern Santa Fe.

"Este ca si cum compania a intrat intr-o noua zona pentru a capata experienta dupa care va incerca sa se exinda in aceast segment", a declarat Michael Yoshikami, din partea YCMNet Advisor, actionar al Berkshire.

Executivii companiei Empire vor ramane la conducerea companiei, iar operatiunile se vor axa pe aceleasi piete, a anuntat Berkshire Hathaway. Empire distribuie bauturi spirtoase, vin si bere in Statele Unite ale Americii.

Buffett a transformat Berkshire dintr-o fabrica de textile in declin intr-o companie cu o valoare de piata de 200 miliarde dolari si mai mult de o suta de unitati care vand produse si servicii de la alimente pana la electricitate.