Costurile de creditare au continuat sa creasca pentru Grecia, in contextul in care investitorii se tem de o posibila intrare in incapacitate de plata. In cadrul unei operatiuni similare din 19 ianuarie, randamentul titlurilor cu scadenta la trei luni a fost de 1,67%, informeaza NewsIn.

Nivelul randamentului din emisiunea de marti a fost insa sub asteptarile unor analisti, care se asteptau la randamente de pana la 4,5%.

Nivelul initial al emisiunii, de 1,5 miliarde euro, a atras oferte de 6,921 miliarde euro, fiind suprasubscris de 4,61 ori, a anuntat agentia de gestionare a datoriilor publice.

Grecia a vandut titluri de stat de 1,56 miliarde euro saptamana trecuta, la randamente de sub 5%.

Grecia a vandut titluri de stat cu scadenta la sase luni in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,55%, si titluri cu scadenta la un an, in valoare de 780 milioane euro, la un randament de 4,85%.

Reprezentantii FMI si UE urmeaza sa inceapa miercuri discutiile cu oficialii greci, pentru a stabili conditiile tehnice ale unui eventual ajutor.
Premierul grec, George Papandreou, a declarat luni ca, daca interesele tarii o cer, va recurge fara ezitari la un mecanism de finantare din partea FMI si UE.