Grupul Allianz a subscris prin companiile detinute in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE) cu 8% mai multe prime brute, pana la 1,1 miliarde de euro in primul trimestru din 2010 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa profitul operational s-a situat la valoarea de 66 milioane de euro, cu 15,38% mai mic decat in primul trimestru al anului trecut, cand acesta se ridicase la valoarea de 78 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de companie.
“Ne asteptam sa vedem o continuare a cresterii in regiune, insa la un nivel mai redus comparativ cu nivelul atins inaintea crizei. In orice caz, ne aflam intr-o pozitie buna pentru a putea creste in viitor peste media pietei”, a spus Werner Zedelius, membru in board-ul Allianz SE, responsabil de pietele in dezvoltare.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise in primul trimestru al anului 2010 in regiunea ECE au crescut cu 7%, pana la 782 milioane de euro, comparativ cu 728 milioane de euro, valoare atinsa in perioada similara a anului 2009.

„Ajustat cu efectele ratei de schimb valutar, nivelul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale a crescut cu 1,1%. Evolutia pozitiva pe segmentul asigurarilor generale a fost determinata de cresterea volumului de afaceri datorata revenirii activitatii economice in regiune. Totusi, pe segmentul asigurarilor auto, nivelul in continuare scazut al vanzarilor de autovehicule in regiune a afectat evolutia subscrierilor”, se mentioneaza in comunicat.

Profitul operational pe segmentul non-viata a scazut cu 27% in primul trimestru, pana la valoarea de 45 milioane de euro, fata de 62 milioane de euro in aceeasi perioada a anului precedent. „Rezultatul reflecta presiunile manifestate asupra marjelor de profit, cauzate de o competitie dura la nivelul peturilor si de o rata a daunei mai ridicata pe segmentul auto.

La nivelul operatiunilor din Romania, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac Asigurari pe segmentul asigurarilor generale in primul trimestru din 2010 s-au situat la 62 milioane de euro, in scadere comparativ cu valoarea de 76 milioane de euro inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior. Reducerea valorii subscrierilor a fost determinata in principal de diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasing auto partenere.

Nivelul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate in regiunea ECE s-a majorat cu 9% in primele trei luni ale anului 2010, atingand valoarea de 333 milioane de euro, comparativ cu 306 milioane de euro in aceeasi perioada a anului precedent.

Ajustat cu efectele ratei de schimb valutar, nivelul primelor a crescut cu 1%. Profitul operational trimestrial si-a continuat cresterea, atingand valoarea de 21 milioane de euro, comparativ cu 16 milioane de euro in primul trimestru al anului 2009, ceea ce reprezinta echivalentul unei cresteri de 31%.

„Evolutia pozitiva continua manifestata pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate in primul trimestru al anului 2010 a fost determinata de o reorientare a cererii, de la produsele premium index-linked cu prima unica catre produsele premium unit-linked cu prima esalonata si catre produsele traditionale de asigurari de viata. Totusi, incep sa apara deja primele semne ale revenirii apetitului pentru investitiile cu prima unica”, se mai explica in comunicat.

“Segmentul asigurarilor de viata si de sanatate a avut o evolutie buna in primul trimestru al anului 2010. De asemenea, sunt increzator ca vom vedea o cerere continua pe acest segment, bazata pe cresterea constientizarii imbatranirii societatii. In plus, cu o medie anuala de 120 de euro cheltuiti pe asigurari de viata, penetrarea asigurarilor de viata in aceasta regiune se afla inca la un nivel scazut”, a mai comentat Manuel Bauer, CEO regional al Allianz in regiunea Europei Centrale si de Est.

In ceea ce priveste activitatea de asigurari de viata derulata in Romania, Allianz-Tiriac si-a conservat volumul veniturilor din prime brute subscrise aferente perioadei ianuarie-martie la 6 milioane de euro.

Pe segmentul fondurilor de pensii si al administrarii activelor, Allianz isi reafirma pozitia de top in Europa Centrala si de Est. La finalul primului trimestru al anului 2010, activele apartinand tertilor aflate in administrarea Allianz au crescut cu 9 procente, pana la valoarea de 7,2 miliarde de euro, comparativ cu 6,7 miliarde de euro la finalul anului 2009.

Aceasta evolutie pozitiva este explicata de grup prin intrarile nete de numerar stabile si pe revenirea pietelor de capital din regiune.

"Pozitia noastra pe pietele Europei Centrale si de Est ramane una puternica. Avem deja o reputatie buna in ceea ce priveste solutionarea daunelor, dar acest lucru nu ne va impiedica sa continuam sa ne imbunatatim serviciile oferite clientilor in regiune, potentand, de exemplu, forta de vanzari reprezentata de agenti. Mai mult, ne concentram asupra eficientei afacerilor prin centralizarea functiunilor de suport si prin standardizarea proceselor de baza”, a mai comentat Manuel Bauer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri