Profitul net al retailerului francez Auchan a crescut cu aproape 69% in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, la 230 milioane de euro, iar veniturile, excluzand taxele, au urcat cu 6,8%, la 20 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Profitul atribuibil proprietarilor grupului a crescut cu 87 de milioane de euro, la 230 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Auchan.

Franta a contribuit cu 46% la veniturile totale. Operatiunile din Europa de Vest au generat 27% din venituri, aceeasi contributie avand-o si regiunea Europa Centrala si de Est – Asia.

"Activitatile internationale au avut o pondere de 54% in total, fata de 53% la finele anului trecut, in principal datorita cresterii din Rusia si China si efectelor favorabile ale cursurilor de schimb valutar", mentioneaza comunicatul.

Veniturile hipermarketurilor au avansat, excluzand taxele, cu 7,3%, la 16 miliarde de euro. Reteaua de supermarketuri a raportat venituri de 3,4 miliarde de euro, in urcare cu 4,6%.

Investitiile au coborat cu 25,8%, in comparatie cu prima jumatate a anului trecut, la 469 milioane de euro. Datoria neta s-a redus cu 10%, la 4,181 miliarde de euro.

"Reducerea datoriei reflecta o politica de investitii mai selectiva si imbunatatirea fluxurilor de lichiditati din operatiuni", subliniaza Auchan.

In primul semestru, grupul a renegociat termenii financiari si conditiile unei facilitati de creditare de 800 de milioane de euro care expira in 2014. In luna august, Auchan si-a consolidat lichiditatile prin incheierea unui acord cu 15 banci privind un imprumut sindicalizat de un miliard de euro cu scadenta in 2015, pentru inlocuirea unei facilitati de creditare de aceeasi valoare care va expira anul viitor.

In perioada analizata, reteaua de hipermarketuri a crescut cu 18 unitati, la 533. Reteaua de supermarketuri numara 732 de unitati, dupa deschiderea a 12 centre noi si inchiderea a 19.

Retailerul francez detine in Romania sapte hipermarketuri, doua in Bucuresti si cate unul in Pitesti, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Timisoara si Suceava.

Auchan va publica raportul financiar pentru primul semestru pe 10 septembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
OMV Petrom estimeaza investitii de 4 miliarde de lei pentru 2019