Guvernul ungar a decis sa pastreze noul plafon aplicat salariilor din sectorul public, care reduce efectiv remuneratia angajatilor bancii centrale, fapt criticat de oficialii Uniunii Europene, transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.
Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana au cerut Budapestei sa reevalueze legislatia de plafonare a salariilor, aratand ca reducerea remuneratiilor oficialilor bancii centrale pune la indoiala independenta institutiei.

"Guvernul considera ca este important, din motive de economisire si echilibru in sectorul public, dar si din bun simt, ca renumeratiile lunare a liderilor si oficialilor din sectorul public, inclusiv guvernatorul Bancii Nationale a Ungariei, sa nu depaseasca doua milioane de forinti (circa 7.200 euro - n.r.)", se arata intr-un comunicat al ministerului economiei de la Budapesta, care citeaza o scrisoare transmisa de ministrul de resort, Gyorgy Matolcsy, catre oficialitatile de la Bruxelles.

UE a cerut Ungariei sa retraga plafonul pe salariile oficialilor bancii centrale si a solicitat un raspuns de la guvernul maghiar pana la 1 octombrie.

Practic, plafonarea salariilor reprezinta o reducere salariala de 75% pentru guvernatorul bancii centrale, Andras Simor, si pentru adjunctii sai, iar BCE a cerut ca taierea sa afecteze numai oficialii care vor fi numiti pe viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri