Subsidiara ungara a Erste reduce cu 9% personalul pentru limitarea efectelor taxei bancare si crizei

Subsidiara ungara a bancii austriece Erste Bank isi va reduce personalul 250 de angajati, sau 9% din total, deoarece capacitatea unitatii de a genera venituri este limitata de suprataxarea sistemului bancar si de criza economica, potrivit publicatiei Napi Gazdaság, preluata de Portofolio.hu

Suprataxarea sistemului bancar si criza economica afecteaza, totdata, si activitatea de creditare a subsidiarei ungare a Erste. Grupul austriac a anuntat ca reducerea costurilor si controlarea mai stricta a acestora va trebui coroborata cu diminuarea personalului pentru a da bancii posibilitatea sa-si sustina operatiunile pe termen lung, in conditiile actualului mediu economic si de afaceri, potrivit Mediafax.

Taxa suplimentara impusa bancilor de guvernul de la Budapesta este o povara extraordinara pentru Erste si pune in pericol operatiunile pe termen lung ale institutiei de credit, potrivit Erste Ungaria.

K&H Bank, unitate a grupului belgian KBC, are in vedere reduceri drastice de personal printre posibilile solutii necesare amortizarii impactului noii taxe bancare, noteaza Napi Gazdaság.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Focare și incendii de vegetație în Grecia
Setari Cookie-uri