Subsidiara ungara a bancii austriece Erste Bank isi va reduce personalul 250 de angajati, sau 9% din total, deoarece capacitatea unitatii de a genera venituri este limitata de suprataxarea sistemului bancar si de criza economica, potrivit publicatiei Napi Gazdaság, preluata de Portofolio.hu

Suprataxarea sistemului bancar si criza economica afecteaza, totdata, si activitatea de creditare a subsidiarei ungare a Erste. Grupul austriac a anuntat ca reducerea costurilor si controlarea mai stricta a acestora va trebui coroborata cu diminuarea personalului pentru a da bancii posibilitatea sa-si sustina operatiunile pe termen lung, in conditiile actualului mediu economic si de afaceri, potrivit Mediafax.

Taxa suplimentara impusa bancilor de guvernul de la Budapesta este o povara extraordinara pentru Erste si pune in pericol operatiunile pe termen lung ale institutiei de credit, potrivit Erste Ungaria.

K&H Bank, unitate a grupului belgian KBC, are in vedere reduceri drastice de personal printre posibilile solutii necesare amortizarii impactului noii taxe bancare, noteaza Napi Gazdaság.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Comisia Europeana critica dur derapajele fiscale ale Romaniei