Blocarea proiectului de buget al Uniunii Europene pentru 2011 din cauza esecului negocierilor dintre guvernele Uniunii si eurodeputati risca sa inghete pentru mai multe luni finantarea unor investitii importante pentru statele comunitare, apreciaza Comisia Europeana (CE), preluata de AFP.

Comisarul europeam pentru Buget, Janusz Lewandowski, a promis ca va incepe "imediat" sa lucreze la un nou proiect de buget, scrie Mediafax. Procesul va dura, insa, mai multe luni, dupa esecul celei mai recente tentative de conciliere, din noaptea de luni spre marti, a mentionat el.

"Este regretabil. Acest buget nu este pentru Bruxelles, ci pentru cetatenii europeni, companii, cercetatori, studenti, comunitati rurale, orase, comune si regiunile din Uniune", a afirmat Lewandowski, adaugand ca intarzierea adoptarii bugetului are drept consecinte inghetarea provizorie a fondurilor europene.

El subliniaza ca 90% din fondurile bugetului UE finanteaza investitii sustin cresterea economica si crearea de locuri de munca.

Divergentele "profunde" dintre reprezentantii mai multor state comunitare si eurodeputati au impins la esec, luni seara, discutiile depre bugetul anului viitor.

Liderii de state si de guverne din UE se vor reuni la Bruxelles pe 16-17 decembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Comisia Europeana a fost sesizata in cazul crimei din Caracal