Primele subscrise de asiguratorul austriac Uniqa au crescut cu 10,2% in primele noua luni, de la 4,23 miliarde de euro anul trecut la 4,66 miliarde de euro, sustinute de avansul puternic al activitatilor din Europa de Vest, a anuntat grupul.
"Operatiunile internationale ne-au permis sa obtinem un randament peste medie din oportunitatile oferite de diversificarea noastra regionala. Dupa trei trimestre, am depasit datele pentru precedentii doi ani, marcati de criza financiara. Aceasta evolutie ne permite sa majoram estimarea de profit inainte de taxe pentru anul in curs de la 120 de milioane de euro la 135 de milioane de euro", a afirmat directorul general al Uniqa, Konstantin Klien, citat de Mediafax.

Profitul net a avansat cu 72,3% in primele noua luni, de la 35 de milioane de euro in ianuarie-septembrie anul trecut la 60 de milioane de euro, potrivit raportului financiar al Uniqa. Castigul inainte de taxe a urcat in acelasi interval cu 142,7%, la 103 milioane de euro.

Pe piata austriaca, cea mai importanta pentru grup, primele subscrise au crescut cu 4,2%, la 2,9 miliarde de euro, in timp ce Europa de Vest a consemnat un avans de 37,1%, la 815 milioane de euro. In regiunea Europei de Est si de Sud-Est, volumul primelor subscrise a urcat cu 11%, la 961 milioane de euro.

Uniqa a inregistrat cea mai buna evolutie pe segmentul asigurarilor de viata in perioada ianuarie-septembrie, cu un avans de 18,7%, la 1,9 miliarde de euro.

Grupul austriac detine pe piata romaneasca societatile de asigurari Uniqa Asigurari, Uniqa Asigurari de Viata si o participatie de 27% la compania de asigurari Astra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri