Profitul Deutsche Bank s-a injumatatit

Profitul net al Deutsche Bank a scazut puternic in ultimul trimestru al anului trecut, la 600 milioane euro, de la 1,3 miliarde euro in aceeasi perioada a lui 2009, din cauza costurilor de restructurare a diviziei de investitii, de achizitie si de integrare a Deutsche Postbank si Sal. Oppenheim.

Cea mai mare banca germana estimeaza venituri totale nete de 7,4 miliarde euro pentru trimestrul al patrulea din 2010, cu 34,5% mai ridicate fata de nivelul din aceeasi perioada a anului anterior, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Pe de alta parte, grupul estimeaza cheltuieli (excluzand dobanzi platite) de 6,3 miliarde euro, cu 50% mai mari fata de 4,2 miliarde euro in trimestrul patru din 2009.

Cresterea cheltuielilor a fost cauzata de integrarea pentru prima data in grup a Deutsche Postbank, de costurile achizitionarii si investitiilor "accelerate" pentru realinierea bancii, respectiv consolidarea diviziei de Corporate and Investment Banking cu Sal. Oppenheim Group.

Astfel, Deutsche Bank estimeaza un profit inainte de taxe de 700 milioane euro pentru perioada analizata. Media estimarilor analistilor intervievati anterior de agentia Reuters indica un profit pre-tax de 1,29 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri