ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a inregistrat o pierdere surprinzatoare de 780 milioane de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, fata de un profit de 1,1 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului anterior. Conducerea companiei anticipeaza insa ca cererea si preturile vor reveni in prima parte a acestui an, anunta Mediafax.

Compania, prezenta si in Romania, estimeaza ca profitul se va imbunatati in primul trimestru al acestui an, transmite Reuters.

Directorul financiar al grupului, Aditya Mittal, a semnalat o revenire puternica in Statele Unite, completata de crestere moderata in China si efecte pozitive de reaprovizionare in Europa, unde cererea la utilizatorul final are o dinamica extrem de redusa.

Mittal a mai spus ca se asteapta ca 2011 sa fie un an mai bun decat 2010 si a anuntat ca grupul va creste cheltuielile de capital cu 50% in acest an.

El a adaugat ca rezultatele din trimestrul al doilea al acestui an vor fi mai bune decat cele din primele trei luni, insa afacerile nu vor fi la fel de solide in a doua jumatate a anului.

Grupul a inregistrat o pierdere neta de 780 milioane de dolari in trimestrul al patrulea, fata de un profit de 1,1 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului anterior.

Vanzarile au crescut in aceeasi perioada cu 19%, la 20,7 miliarde de dolari, iar profitul EBITDA a coborat cu 9,7%, la 1,85 miliarde de dolari.

Pe ansamblul anului trecut, ArcelorMittal a inregistrat un profit net de 2,91 miliarde de dolari, fata de 157 milioane de dolari in 2009. Vanzarile au urcat in 2010 cu 27,8%, la 78,02 miliarde de dolari.

Grupul detine in Romania doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi si conducte, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liberty a finalizat achizitia activelor europene de la ArcelorMittal