Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie sa plateasca 5 milioane de lei unei firme intr-un caz de rambursare cu intarziere a taxei pe valoarea adaugata (TVA).

Avocatii D&B David si Baias au asistat o companie in cadrul procedurii de obligare a organelor fiscale la plata dobanzilor pentru rambursarea cu intarziere a TVA ca urmare a prelungirii nejustificate a verificarii documentare a deconturilor de TVA si, ulterior, a inspectiei fiscale anticipate demarate pentru solutionarea acelorasi deconturi.

Intr-o prima faza, Curtea de Apel Bucuresti a admis partial actiunea societatii, obligand ANAF la plata unor dobanzi de 2 milioane de lei.

Dupa recursul ANAF, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in integralitate actiunea societatii si a obligat ANAF la plata unor dobanzi de aproape 5 milioane de lei.

Argumentatia avocatilor D&B David si Baias in acest caz a fost axata pe jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, in special in speta Steaua Romana, caz reprezentat tot de avocatii D&B, potrivit careia, ca regula, procedurile interne ale autoritatilor fiscale care au determinat rambursarea cu intarziere a TVA nu suspenda cursul dobanzilor pentru sumele nerambursate la termen.

Citeste si:
Criza Coronavirus îți va afecta dramatic business-ul. Află cum să...
Criza Coronavirus îți va...

Echipa de avocati care a reprezentat societatea in acest caz este formata din Dan Dascalu, Partener D&B David si Baias, coordonatorul departamentului de litigii fiscale, si Mihail Boian, Avocat Asociat D&B David si Baias.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Lovitura pentru dezvoltatorii care "pun in pericol viata oamenilor"
Setari Cookie-uri