Angajatorii ar putea fi obligati sa acorde anumite drepturi banesti unei noi categorii de reprezentanti ai salariatilor, care se va ocupa de informarea si consultarea angajatilor cu privire la activitatea firmei, se precizeaza intr-un proiect de act normativ aflat in lucru la Ministerul Muncii.

Mai mult, angajatorii vor trebui sa puna la dispozitia acestora informatii confidentiale despre firma, insa in anumite conditii. Daca noile reguli vor fi aprobate de Guvern, atunci se vor aplica firmelor care au cel putin 20 de angajati.

Un nou proiect de hotarare propus de Ministerul Muncii privind reglementarea procedurilor de informare, consultare, participare si alte mecanisme de implicare a angajatilor in activitatea intreprinderilor a fost dezbatut pe 6 decembrie, in cadrul Comisiei de Dialog Social constituita la nivelul Ministerului Muncii, au precizat, in cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Citeste articolul integral pe Avocat Net.

Citeste si:
Companille vor fi nevoite să depună declarațiile fiscale până la 25...
Companille vor fi nevoite să...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Proiect de lege: Suspendarea, la cerere, a ratelor bancare
Setari Cookie-uri