Ioan Niculae a fost chemat, luni, la sediul DIICOT, pentru a-i fi adus la cunostinta faptul ca s-a dispus o expertiza in dosarul in care Adriean Videanu este acuzat de abuz in serviciu, prin faptul ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri.

"Ne-au chemat sa ne aduca la cunostinta ca s-a dispus o expertiza si ne-a dat un termen pana la care sa venim cu completari, observatii la obiectivele de expertiza. (...) Eu stiu acum doua firme straine care iau discount, sa nu-i zicem discount, pret, cu 137 de dolari mai ieftin, e adevarat ca-s doua firme straine in Romania si pentru care nu a inceput niciun fel de ancheta impotriva lor, iar noi, pentru faptul ca am respectat o decizie legala, o lege trecuta prin Parlament, suntem chemati la DIICOT", a declarat Niculae, la iesirea din sediul parchetului.

In a doua jumatate a lunii februarie, procurorii DIICOT au schimbat faptele pentru care este urmarit Adriean Videanu, din complot si subminarea economiei, in constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu. Schimbarea incadrarii juridice in cazul lui Adriean Videanu a fost facuta ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod penal, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a solicitat, in 2 septembrie 2013, Senatului si, respectiv, sefului statului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian si, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot si subminarea economiei nationale.

Presedintele Traian Basescu a transmis, in 8 septembrie 2013, ministrului Justitiei cererea de urmarie penala pentru Adriean Videanu.
In 12 septembrie 2013, Adriean Videanu a fost informat de procurorii DIICOT ca este urmarit penal pentru complot si subminarea economiei nationale, in legatura cu favorizarea intereselor firmei Interagro.

Videanu declara ca, dupa discutia cu anchetatorii, ca a inteles ca are toate argumentele si probele necesare dovedirii nevinovatiei sale in acest dosar, pe care le va inmana procurorilor pe parcursul anchetei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri