Zece romani specializati in clonarea cardurilor si golirea conturilor bancare, care actiona numai in SUA, au fost arestati, saptamana trecuta, la Timisoara. Ancheta a pornit dupa ce FBI i-a sesizat pe procurorii din Romania, anuntandu-i ca gruparea clonase 6.600 de carduri apartinand clientilor a 109 banci de peste ocean. Un document de la dosarul DIICOT scoate la iveala vulnerabilitatile sistemului de plata cu cardul.

O retea care se ocupa de clonarea cardurilor si de golirea conturilor bancare a persoanelor din Statele Unite ale Americii, ai carei lideri sunt romani, a fost destructurata, saptamana trecuta, de procurorii DIICOT Timisoara, dupa ce oamenii legii au fost sesizati de FBI. Oamenii legii americani au apelat la sprijinul celor din Romania dupa ce nu mai putin de 109 banci din SUA au facut sesizari ca, intre 2008 si 2009, clientii lor au reclamatca le dispar bani din conturi. In total, nu mai putin de 6.600 de carduri au fost clonate, o parte dintre ele fiind golite, prejudiciul aungand la aproximativ 150.000 de dolari.

Potrivit procurorilor DIICOT Timisoara in dosar sunt zece suspecti, sase aflati in arest preventiv, iar patru in arest la domiciliu. Escrocii, care erau coordonati de un barbat din Drobeta Turnu-Severin, inchis intr-un penitenciar din Germania, tot pentru fraude informatice, „au conceput un program informatic menit sa exploateze vulnerabilitatile informatice existente in sistemele POS amplasate in localuri si restaurante”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
CSALB: Rata de refuz a bancilor a scazut la jumatate
Alexandru Paunescu (CSALB):...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si