Un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) aflat in dezbatere publica propune ca persoanele care nu isi platesc amenzile contraventionale si care nu pot fi executate silit sa fie date in judecata de autoritatile locale, pentru a presta munca in folosul comunitatii.

Proiectul de lege urmareste modificarea Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, care reglementeaza regimul juridic al contraventiilor, in sensul ca persoanele care nu isi achita amenzile si care nici nu pot fi executate silit sa fie date in judecata chiar de catre autoritatile locale, pentru a fi astfel obligate la zile de munca in folosul comunitatii. "In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, organele de specialitate ale unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza teritoriala domiciliaza contravenientul persoana fizica vor sesiza instanta de judecata pe a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii, tinandu-se seama de partea din amenda care a fost achitata", se arata in proiectul supus dezbaterii publice.

Oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne au explicat, pentru Mediafax, ca in acest moment, daca o persoana care a fost amendata contraventional nu si-a achitat amenda si nici nu poate fi executata silit, autoritatile locale anunta Politia. Prin modificarea legii, cei care nu isi platesc amenzile vor fi trimisi in fata instantei direct de catre autoritatile locale care ar fi trebuit sa incaseze banii, fara ca structurile Politiei Romane sa mai fie implicate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri