Potrivit cercetarilor desfasurate de politistii din Bacau, cele cinci persoane ar fi prejudiciat societatea de servicii de investitii financiare la care erau angajati de suma de 7.905.000 lei, prin folosirea creditului firmei in interes personal, operatiuni ilegale derulate in perioada 2007 - 2009, scrie Mediafax.

De asemenea, angajatii respectivi ar fi inselat mai multi detinatori de actiuni prin tranzactionarea acestora fara acordul titularilor, inducandu-i in eroare prin intocmirea de portofolii fictive. Totodata, cei cinci ar fi evidentiat in actele contabile cheltuieli ce nu aveau la baza operatiuni reale si ar fi folosit in interes personal bunurile societatii.

"Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, sub coordonarea unui procuror, au finalizat cercetarile fata de cele cinci persoane implicate in acest caz, acuzate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune, spalare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societatii in scop personal, fals in inscrisuri sub semnatura privata si neglijenta in serviciu. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bacau, cu propunere de trimitere in judecata”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bacau, Narcisa Butnaru.

Pentru recuperarea unei parti din prejudiciul constatat, politistii bacauani au instituit masuri asiguratorii pe bunuri mobile si imobile in suma totala de 3.580.000 lei.