ICCJ a amanat, marti, pentru data de 8 iunie, decizia in dosarul DGASPC Teleorman, in care presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, scrie Agerpres.

Hotararea a fost luata dupa ce o parte dintre inculpati au depus mai multe concluzii, instanta dand un nou termen pentru a le putea studia.

DNA a cerut inchisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

La ultimul termen de judecata, procurorul de sedinta a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevazut de lege, respectiv sapte ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si doi ani si sase luni pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, in cazul liderului PSD, procurorul a sustinut ca se impune constatarea ca faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul "Referendumul", in care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunandu-se anularea suspendarii si transformarea intr-o pedeapsa cu executare.

In schimb, in cazul fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat incetarea procesului, dupa ce aceasta a achitat prejudiciul in cauza.

Citeste si:
Dragnea a dat in judecata Inspectia Judiciara
Dragnea a dat in judecata...

Acuzatiile procurorilor

Dosarul a fost trimis in instanta de DNA in iulie 2016, iar procesul a inceput pe fond in ianuarie 2017.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi stia ca acestea lucrau de fapt in cadrul Organizatiei PSD Teleorman.

In decembrie 2013, procurorii au inregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul ca Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, proceda la mentinerea ilegala in posturi a doua angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei judetene PSD Teleorman.

Citeste si:
Instanta va pronunta sentinta lui Liviu Dragnea peste o saptamana
Liviu Dragnea ar putea afla...

DNA sustine ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona si controla activitatea DGASPC Teleorman, institutie in cadrul careia au fost incadrate Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirma ca Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Citeste si:
Amanare in procesul lui Dragnea: Cine il apara pe seful PSD?
Amanare in procesul lui...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Liviu Dragnea, adus din penitenciar la Instanta suprema