Curtea Constitutionala a respins, miercuri, sesizarea USR - PNL privind Ordonanta de Urgenta pentru operationalizarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Sectia Speciala a Adinei Florea isi poate continua activitatea dupa ce CCR a decis azi ca OUG lui Tudorel Toader prin care s-a facut operationalizarea ei este constitutionala.

Curtea Constitutionala a hotarat, miercuri, cu majoritate de voturi, ca ordonanta de urgenta privind operationalizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) nu incalca legea funcamentala, respingand astfel criticile PNL si USR, a declarat unul dintre judecatorii CCR la finalul sedintei care a durat aproape patru ore, scrie Ziare.com.

CCR a amanat o decizie in urma cu doua saptamani, dupa ce judecatorul raportor, Daniel Morar, le-a transmis colegilor sai doua randuri de concluzii diametral opuse.

Sesizarea PNL si USR

PNL si USR au cerut CCR sa sesizeze si Curtea de Justitie a UE. Acestia mai cereau Curtii Constitutionale sa suspende solutionarea sesizarii lor de neconstitutionalitate pana la pronuntarea unei hotarari preliminare de catre CJUE cu privire la intrebarile formulate.

Citeste si:
CCR: Prelungirea mandatelor aleșilor locali, doar prin lege organică
CCR: Prelungirea mandatelor...

Citeste aici detalii: Solicitare de sesizare a CJUE: Decizia CCR privind infiintarea Sectiei de anchetare a magistratilor respecta dreptul european?

Sesizarea a fost facuta in decembrie anul trecut. La acea vreme, deputatii Stelian Ion (USR) si Ioan Cupsa (PNL) aratau ca au identificat o serie de nereguli.

"Avem motive atat cu privire la modul in care a fost adoptata aceasta OUG, precum si modalitatea exacta in care au fost formulate textele normative din cuprinsul OUG.

Ca o noutate, am solicitat CCR sa sesizeze Curtea de Justitie a UE cu un numar de patru intrebari preliminarii, care, speram noi, odata trimise Curtii Europene si Curtea Europeana pronuntandu-se asupra acestor intrebari, va lamuri pentru totdeauna pe fiecare dintre noi daca raportul MCV, rapoartele din desfasurarea activitatii de monitorizare, control si verificare sunt obligatorii", anunta deputatul liberal.

Citeste si:
Secția Specială, anomalia juridică inventată de PSD, doar 4 dosare...
Secția Specială, anomalia...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Firea: PNL a arătat că nu vrea să majoreze pensiile şi alocaţiile pentru copii
Setari Cookie-uri