Cei care au norocul sa detina o gradina in jurul casei o pot amenaja astfel incat sa se bucure pe timpul verii de confort in mijlocul naturii. Un mic chiosc de gradina, o cascada sau o fantana arteziana amplasate in acest spatiu sunt elemente de decor ce confera un plus de frumusete peisajului
Fantanile arteziene sunt creatii plastice care incearca sa aduca murmurul izvoarelor in gradina dumneavoastra. Ele pot fi realizate din ciment alb si praf de piatra sau din bronz. Nu au nevoie de apa curenta, pentru ca sunt prevazute cu un sistem propriu de recirculare a apei. Confectionate dupa cele mai diverse proiecte, fantanile arteziene de gradina au preturi cuprinse intre 300 si 3.000 de lei. La un pret mai mare, 3.900 de lei, se gasesc fantanile arteziene confectionate din tuff si piatra de cariera, cioplite dupa sablon in ateliere specializate. Insa la Carrefour, puteti opta pentru diverse modele cu inaltimea de 1 metru, care costa numai 350 de lei.

Cascade a la Hollywood

Relativ scumpe, dar de efect, sunt cascadele din stanca artificiala, concepute dupa tehnologia decorurilor de la Hollywood. Cu timpul, intemperiile si uzura externa le confera un aspect foarte apropiat de al unui ansamblu real. Stanca artificiala rezista la apa, la raze ultraviolete si la socuri fizice medii. Cascadele si lacurile artificiale amplasate intr-o gradina sunt realizate printr-o imbinare perfecta intre diferite plante, bucati de lemn, roci si apa, astfel incat aranjamentul sa se confunde cu spatiul natural dimprejur. Tot din acest motiv, pompele de recirculare, zidurile de sustinere, elementele de filtrare a apei, conductele, circuitele electrice si panoul de comanda sunt complet ascunse. Pretul unei astfel de cascade ajunge la 1.000 de lei/ metru cub. O cascada realizata din stanci naturale, piatra de rau si ciment poate ajunge chiar si la 20.000 de lei.

Foisorul de racoare

Daca va intoarceti acasa dupa o zi obositoare si cautati un coltisor linistit in care sa va relaxati, solutia ar fi sa va retrageti in foisorul din gradina. Cochet, intim si, in primul rand, racoros, este locul unde puteti lua masa in aer liber, puteti rasfoi ziarele sau aveti posibilitatea sa va invitati prietenii la un ceai, admirand cascada sau fantana arteziana din apropiere. Firmele specializate va pun la dispozitie foisoare de diverse dimensiuni, confectionate din lemn.

De pilda, un foisor cu dimensiunea de 3.000 mm (diametrul cercului ce inscrie forma sa hexagonala), fara podea, costa 875 euro/bucata (fara TVA). Pentru podea, va fi nevoie sa mai platiti inca 159 euro. In schimb, un foisor mai mare, cu diametrul de 4.000 mm, are pretul de 981 euro/bucata fara podea (podeaua costa 199 euro, fara TVA). La fel de utile pentru servirea mesei in mijlocul naturii sunt si pavilioanele pentru gradina cu sustinere pe schelet metalic, prevazute cu sistem de ventilatie. Le gasiti de vanzare la Carrefour, au dimensiunile 3x3x2,6 m si costa 560 de lei. Pentru cei mici, de la acelasi magazin veti putea achizitiona casute de gradina cu dimensiunile de 130x115 cm, la pretul de 290 lei.

Kasta Metal - Soseaua Pipera - Tunari nr. 2A
Ornament SRL - Strada 19 Noiembrie nr. 13 - Piatra Neamt
S.C.Zarand Horicom SRL - Brad/Hunedoara
Zalder Design Studio - Strada Dunarii nr. 24 Oradea
Ergio Prod - Strada Moldovei nr. 79 Comanesti, jud. Bacau
Hobbit Integral RO - Strada Popa Soare nr. 57
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri