Camera Deputatilor a lansat o cerere de oferta pentru lucrari de reparatii generale si renovare la scara monumentala exterioara, valoarea estimata a contractului fiind de 440.695 lei. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut, banii necesari reparatiilor urmand a fi asigurati din fonduri bugetare.

Data limita pentru depunerea ofertelor este 12 august 2014. Cheltuielile pentru reparatiile cladirii Parlamentului sunt suportate de catre Camera Deputatilor.

Surse parlamentare au mentionat ca un memorandum privind reparatiile necesare care trebuie efectuate la scara monumentala exterioara a fost elaborat inca de acum patru sau cinci ani, dar pana in acest moment nu au fost alocate fonduri, potrivit Mediafax.

Si Senatul se afla, in aceasta perioada, in curatenie generala. Marmura de pe treptele intrarii in Senat este reconditionata, in asteptarea reluarii activitatii parlamentare, pe 1 septembrie, iar lucrarea costa aproximativ 162.000 de lei. Este vorba despre intrarea in Palatul Parlamentului dinspre bulevardul 13 Septembrie.