Papa Francisc va lansa, pe 27 noiembrie, un album de muzica rock progresiv, intitulat "Wake Up!", ce va include 11 melodii in care fragmente din cele mai emotionante discursuri ale Suveranului Pontif, in diferite limbi, vor fi imbinate cu imnuri crestine in viziunea unor muzicieni contemporani.

"Pope Francis: Wake Up!", albumul de debut al Suveranului Pontif, a fost aprobat de Vatican, a anuntat, vineri, casa europeana de discuri Believe Digital, informeaza Reuters. Acest disc va include 11 melodii, in care fragmente din discursuri publice sustinute de Papa Francisc in limbile spaniola, italiana, portugheza si engheza vor fi combinate cu imnuri crestine in viziunea unor muzicieni contemporani, potrivit Mediafax.

Albumul va fi lansat la nivel international pe 27 noiembrie, iar melodia care da titlul acestuia - "Wake Up! Go! Go! Forward" - a fost prezentata, in premiera, vineri, pe site-ul publicatiei de spcialitate Rolling Stone, cu prilejul vizitei in SUA a Suveranului Pontif . In fragmentele din discursurile sale care apar pe acest album de muzica rock progresiv, Papa Francisc abordeaza chestiuni precum pacea, demnitatea si ajutorarea oamenilor aflati in dificultate si isi exprima preocuparile privind mediul inconjurator.

Potrivit producatorilor albumului, o parte din incasarile rezultate din vanzarea discului de debut al Suveranului Pontif vor fi donate unui fond de ajutorare a refugiatilor. Acestia nu au oferit detalii in privinta organizatiilor care vor primi fondurile si in privinta procentelor din incasari care vor fi donate, mai relateaza Reuters. Totodata, conform rollingstone.com, albumul Papei Francisc poate fi deja comandat pe iTunes, unde este disponibil pentru descarcare online si single-ul "Wake Up! Go! Go! Forward!.

Pentru lansarea acestui album, Papa Francisc a colaborat cu producatorul si directorul artistic Don Giulio Neroni, cu muzicianul Tony Pagliuca, care a compus mai multe piese de pe acest disc, inclusiv "Wake Up! Go! Go! Forward!", si cu trupa italiana de muzica rock progresiv Le Orme. Albumul "Wake Up!" cuprinde urmatoarele melodii: "Annuntio Vobis Gadium Mangum", "Salve Regina", "Laudato Sie...", "Poe Que' Sufren Los Ninos", "Non Lasciatevi Rubare La Speranza!", "La Iglesia No Puede Ser Una Ong!", "Wake Up! Go! Go! Forward!", "La Fa Es Entera, No Se Licua!", "Pace! Fratelli!", "Per La Famiglia" si "Fazei O Que Ele Vos Disser".

Citeste si:
Papa, pe jos pe străzile pustii ale Romei, pentru a se ruga
Papa Francisc, pe jos pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Ministerul Culturii: Muzeele din România pun la dispoziţie tururi virtuale
Setari Cookie-uri