Desi Festivalul George Enescu nu este inca la nivelul festivalurilor de muzica clasica din Salzburg sau Verona, evenimentul organizat o data la doi ani reuseste sa transforme Bucurestiul intr-o destinatie si pentru turism cultural, nu doar pentru viata de noapte din weekend.

"Aproximativ 15.000 de turisti straini vin la Bucuresti pentru a participa la concertele din cadrul Festivalului George Enescu. Sunt turisti atat din Europa, cat si de pe alte continente. De exemplu, la editia 2013 a Festivalului, mai multi turisti japonezi au participat la o croaziera de lux, pe Dunare, care a inclus si o oprire la Bucuresti pentru un concert din cadrul Festivalului Enescu. Agentiile de turism fac pachete speciale pentru Festival, si avem si turisti straini de traditie - de exemplu, sunt cativa francezi care vin si stau pe toata durata Festivalului la Bucuresti, isi inchiriaza un apartament si isi petrec inceputul de toamna cu muzica clasica", spun reprezentantii Artexim, organizatorul Festivalului George Enescu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Vlad Eftenie