Daca nu stii ce sa faci in acest weekend, dar nici nu vrei sa stai in casa si sa nu profiti de zilele de toamna, iti facem noi planul. Cateva dintre evenimentele care au loc zilele astea in Bucuresti si pe care ti le propunem sunt festivaluri de muzica, de mancare si bautura, proiectii de film si concerte, asa ca ai de unde alege.

Festivalul George Enescu

Mai sunt doua zile si se incheie cel mai mare eveniment cultural al Romaniei, Festivalul George Enescu, care gazduieste concertele celor mai recunoscuti dirijori si ale celor mai bune orchestre simfonice din lume.

Astazi, la Sala Mare a Palatului avem Orchestra e Coro Dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, sub bagheta dirijorilor Antonio Pappano si Ciro Visco, incepand cu ora 19:30. Ateneul Roman gazduieste concertul sopranei Kristine Opolais si al pianistei Aleksandra Borodulina, de la 16:30, iar incepand cu 22:30 avem Jordi Savall & Le Concert des Nations.

Maine, Royal Concertbouw Orchestra, condusa de dirijorul Daniele Gatti, are loc la Sala Palatului, la 19:30, iar Ateneul Roman gazduieste doua concerte: Mahler Chamber Orchestra, de la 16:30 si Jordi Savall & Hesperion XXI, de la 22:30.

Duminica, festivalul se incheie cu concertul violonistului Maxim Vengerov de la Ateneul Roman, de la 16:30, iar apoi la 19:30 Sala Palatului gazduieste concertul Royal Concertbouw Orchestra.

Noi ti-am prezentat principalele concerte, insa programul complet poate fi consultat aici.

Creative Fest

Cel mai mare festival de arta si cultura urbana din Bucuresti are loc weekendul acesta la Romexpo. Aflat la a patra editie, Creative Fest este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie. Vor fi trei zile de concerte, arta urbana, demonstratii de graffiti si freestyle, acrobatii cu skateboard si biciclete, o zona gastronomica, dar si multe alte activitati.

Line-ul festivalului include artisti precum Wyclef, Dub Pistols,Delinquent Habits,Pete Rock & CL Smooth, Looptroop Rockers si ZiGGi Recado, The Mouse Outfit, Prop Dylan, iar printre artistii romani care vor concerta se numara: Vita de Vie, Coma, Grimus, Vlad Dobrescu, Gojira & Planet H si altii.

Intrarea este libera. Programul pe zile, aici.

Concert Golan la Arenele Romane

Arenele Romane gazduiesc in seara asta concertul trupei Golan, care vor canta acompaniati de o orchestra simfonica formata din 60 de instrumentalisti si un line-up compus din artisti precum J.Bernardt, ViLLAGE, Fhin sau ARME.

Muzica electronica, vocea, instrumentele live si efectele vizuale se impletesc intr-o productie aparte. Biletele sunt sold-out in proportie de 95%, iar ce a mai ramas gasesti la intrare, la pretul de 75 de lei. Programul evenimentului este disponibil aici.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc 2017

Un eveniment dedicat cinematografiei romanesti are loc in aceasta seara, la Cinema Elvira Popescu, Cinema Gloria-Bucuresti, Cinemateca Eforie, Cinema Muzeul Taranului, DESCHIS Gastrobar, unteatru, J'ai Bistrot Bucuresti si Gradina cu filme - Cinema & More.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc a ajuns deja a la opta editie. Intrarea este libera si mai multe detalii despre program gasesti aici.

Festivalului De Bun Must Si Pastrama Dupa Gust

Parcul National din Capitala gazduieste weekendul asta cea de-a cincea editie a Festivalului de bun gust must si pastrama dupa gust, un eveniment culinar. Organizatorii s-au pregatit cu cantitati uriase de struguri ce vor fi storsi la fata locului, si cu tone de pastrama aromata, care va fi gatita in toate formele. Intrarea este libera, iar mai multe detalii gasesti aici.

Sursa foto: Melis/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri