Citeste si
Stilysh, in voga, la moda, trendy, hipper, lux, neconventionalism - asa am caracteriza celebrele hip hotels din New York. Unul dintre ele este The Mercer, situat in singura zona joasa a Manhattan-ului.

The Mercer

SoHo este singura zona din Manhattan lipsita de zgarie-nori. Cele mai inalte cladiri raman aici modestele constructii cu sase etaje. Aceste magazii luminoase au fost dedicate industriei si nicidecum pentru a fi locuite.

Acum un deceniu, Andr Balazs, impresarul hotelului si detinatorul castelului Chateau Marmont din Los Angeles, a achizitionat o cladire la intersectia strazilor Prince si Mercer, chiar in centrul SoHo. The Mercer este primul hotel care a oferit curiozitatea si placerea de a locui in podul casei, initiativa fiind originala pentru New York. Notiunea conventionala a unei camere de hotel a fost in totalitate abandonata. In locul ei, fiecare camera seamana cu o mansarda cu foarte mult spatiu si lumina naturala, zona avand un caracter distinctiv.

Combinatia subtila si clasica de lemn african, culori neutre ale textilelor, lampi simple, podeaua facuta din lemn inchis la culoare, peretii vopsiti in alb, fara alte adaosuri, banchetele elegante acoperite cu piele de culoare lila, insoteste elegantetea mobilei. Iar pentru aproximativ 500 de dolari pe noapte...visele devin aici realitate.

The Mercer Kitchen este restaurantul de la demisolul cladirii care creaza impresia ca masa se serveste intr-o bucatarie traditionala. Ambianta placuta si specialitatile facute de bucatarul-sef Jean-Georges Vongerichten au facut din acest restaurant unul dintre cele mai apreciate restaurante din SoHo.

Soho House

Trendy, lux, stylish sau cele mai in voga hoteluri ale New York-ului