Artisti plastici renumiti, designeri, fotografi, lumea modei, a business-ului high class, advertiseri si cei pentru care luxul este felul lor de a fi. Ei sunt cei pentru care Hip Hotels sunt locurile de dezbatere a idelor, a artei, creatiei si a bunului gust new age.
Stilysh, in voga, la moda, trendy, hipper, lux, neconventionalism - asa am caracteriza celebrele hip hotels din New York. Unul dintre ele este The Mercer, situat in singura zona joasa a Manhattan-ului.

The Mercer

SoHo este singura zona din Manhattan lipsita de zgarie-nori. Cele mai inalte cladiri raman aici modestele constructii cu sase etaje. Aceste magazii luminoase au fost dedicate industriei si nicidecum pentru a fi locuite.

Acum un deceniu, Andr Balazs, impresarul hotelului si detinatorul castelului Chateau Marmont din Los Angeles, a achizitionat o cladire la intersectia strazilor Prince si Mercer, chiar in centrul SoHo. The Mercer este primul hotel care a oferit curiozitatea si placerea de a locui in podul casei, initiativa fiind originala pentru New York. Notiunea conventionala a unei camere de hotel a fost in totalitate abandonata. In locul ei, fiecare camera seamana cu o mansarda cu foarte mult spatiu si lumina naturala, zona avand un caracter distinctiv.

Combinatia subtila si clasica de lemn african, culori neutre ale textilelor, lampi simple, podeaua facuta din lemn inchis la culoare, peretii vopsiti in alb, fara alte adaosuri, banchetele elegante acoperite cu piele de culoare lila, insoteste elegantetea mobilei. Iar pentru aproximativ 500 de dolari pe noapte...visele devin aici realitate.

The Mercer Kitchen este restaurantul de la demisolul cladirii care creaza impresia ca masa se serveste intr-o bucatarie traditionala. Ambianta placuta si specialitatile facute de bucatarul-sef Jean-Georges Vongerichten au facut din acest restaurant unul dintre cele mai apreciate restaurante din SoHo.

Soho House

Trendy, lux, stylish sau cele mai in voga hoteluri ale New York-ului
Regulile sunt mai mult decat simple: daca nu esti membru, nu poti manca in celebrul restaurant, nu poti folosi piscina, lua pranzul pe acoperis, vedea un film in camera privata, inconjurata de ecrane sau relaxa in Cowshed, clubul spa al hotelului. Pretul unei nopti aici este de aproximativ 450 de dolari.

Admiratie pentru creerea unui astfel de loc i se cuvine lui Ilse Crawford, care a adus la Soho House ideea de libertate completata cu notiunea de stil. Traditionala canapea imparte spatiul dedicat camerei cu mesele Saarinen, lampile italiene si design-ul clasic danez.

Hotel on Rivington

Hotel on Rivington este un spatiu al contrastelor: sticla sclipitoare si turnuri de otel. Mai mult decat atat, in vecinatatea sa se afla o cladire veche, ponosita, cu apartamente de inchiriat, care odata a numarat cea mai mare densitate de imigranti din intreaga lume.

Trendy, lux, stylish sau cele mai in voga hoteluri ale New York-ului
La mai putin de un an de la deschidere, tot New York-ul auzise de grota de la intrarea in hotel. Restaurantul Thor a fost votat printre primele 100 de restaurante ale New York-ului. Dar cel mai mare avantaj al hotelului a reprezentat o surpriza pentru toata lumea, inclusiv pentru proprietarii lui. Niciodata nu au existat cladiri-turn in aceasta zona si nimeni nu se astepta ca hotelul va oferi o asemenea priveliste: linia de orizont a New York-ului, vazuta dintr-o alta perspectiva. Si pentru numai 330 de dolari pe noapte...

Chambers

Un loc trendy pentru o mentalitate downtown, asta pentru ca Chambers este un nou model de hotel uptown. Aflat in imediata apropiere a celui mai glamorous butique de pe Fifth Avenue, Chambers este una dintre cele mai vanate zone centrale, aflandu-se chiar langa Central Park.

Architectul David Rockwell, un veteran in design, a fost adus pentru a realiza interiorul hotelului. Interiorul a reprezentat punctul de pornire. Proprietarii hotelului sunt adevarati colectionari si de aceea, hotelul este unul galerie. Lucrari mari, impunatoare atarna pe peretii holurilor iar cele mai mici si-au gasit loc in camerele de oaspeti. O noapte la Chambers costa aproximativ 350 de dolari.

Library Hotel

Trendy, lux, stylish sau cele mai in voga hoteluri ale New York-ului
Library este primul hotel a carui tema este cartea. Vestibulul, care este destul de mic, este dichisit cu rafturi pentru carti iar biroul de la receptie arata ca un catalog in care se tineau odata index-urile cartilor.

Barul de pe acoperis se numeste Bookmarks, si atmosfera care troneaza este intunecoasa, specifica barlogului unui scriitor. Nu exista nume sau numere pentru camere ci traditionalele coduri de clasificare ale cartilor. Astfel, poti sta la camera 400.006, cu aproximativ 350 de dolari pe noapte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri