Poluarea are efecte negative asupra sanatatii, mai ales cand particulele nocive se afla intre peretii locuintei. Iata cum putem afla daca aerul din casa este poluat.

Locuintele aflate in zone industriale sau in apropierea santierelor sunt cele mai expuse poluarii. Chiar daca ferestrele sunt bine protejate, particulele nocive pot ajunge cu usurinta la interior prin tevi, conducte si sistemul de ventilatie.

Daca in locuinta exista zone in care aerul nu este distribuit egal - in aceeasi camera exista zone calde si zone reci, fara ca acest lucru sa aiba legatura cu sistemul de incalzire - atunci te poti astepta ca aerul sa fie poluat.

Reactiile alergice pot fi cauzate de praf, polen si alti iritanti din aer. Calitatea aerului din locuinta poate fi afectata insa si de un nivel de umiditate prea scazut sau dimpotriva, ridicat.

Este, de asemenea, necesar sa verificam si sa curatam periodic si eficient filtrul aparatului de aer conditionat, care poate ascunde un numar mare bacterii.

Citeste si:
Primaria Capitalei, data in judecata din cauza poluarii aerului
Primaria Capitalei a fost...

Calitatea aerului poate fi analizata si profesional, cu ajutorul unor instrumente speciale. Este vorba despre senzori care pot detecta compusii organici volatili care polueaza atmosfera interioara. Un astfel de aparat arata si daca in aerul din interiorul locuintei exista urme amoniac, alcool sau fum.

Oricare ar fi metoda aleasa pentru a verifica daca aerul din locuinta este curat, calitatea acestuia poate fi imbunatatita prin folosirea unui astfel de purificator de aer, dar si printr-o mai buna aerisire si curatare a sistemului de ventilatie.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Ce spune ministrul Mediului despre combaterea poluarii
Setari Cookie-uri