Fanii inraiti ai celebrului serial Game of Thrones nu se mai multumesc doar sa urmareasca la televizor aventurile eroilor preferati, ei vor experiente complexe, interactive, sa simta pe pielea lor atmosfera din film, sa aiba acces la recuzita si decorurile folosite in productia serialului. Pentru 2019, touroperatorii propun cateva tururi in locurile in care s-au filmat scenele din serial.

Castelul Doune din Scotia

Foto: Shutterstock.com

Castelul Doune a fost doar una dintre sursele de inspiratie pentru a crea Winterfell, resedinta casei Stark, alaturi de Castelul Ward din Irlanda de Nord.

Castelul Doune are unul dintre cele mai bine conservate castele din Scotia. Constructia a fost ridicata in secolul XIII si distrusa aproape complet in timpul primului razboi pentru independenta Scotiei. In secolul XIV, acesta a fost construit in forma pe care o are astazi.

Citeste si: De la orase medievale parasite, la depozite secrete pentru submarine: cele mai frumoase locuri abandonate pe care le poti vizita

Mdina, Malta

Foto: Shutterstock.com

Mdina este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Malta, locul in care s-au filmat scenele din regatul King's Landing.

Mdina este situat pe varful unui deal, chiar in centrul insulei, fiind numit si "Orasul tacerii" de catre localnici si vizitatori, potrivit wikipedia.org. Orasul are o istorie bogata. Dovezile arata ca au existat asezari feniciene in Mdina, la peste 4000 de ani inainte de Hristios. Legenda spune ca Apostolul Pavel a trait in Mdina dupa ce a naufragiat pe insule si a adus crestinismul.

Gradinile Palatului San Anton din Attard, Malta

Foto: Shutterstock.com

In Gradinile Palatului San Anton din Attard s-au filmat scenele din The Red Keep's Gardens. In prezent, Palatul San Anton este resedinta presedintelui din Malta.

Castelul Lovrijenac din Dubrovnik

Foto: Shutterstock.com

In sezonul doi din Game of Thrones, filmarile din Malta pentru scenele din King's Landing au fost mutate in Croatia. Castelul Lovrijenacdin a fost folosit ca decor pentru scenele din The Red Keep, iar in Dubrovnik au fost filmate scenele din King's Landing.

Castelul Lovrijenac este deschis vizitatorilor, care reconstituie pentru turisti scena de lupta cu actori costumati in armuri medievale.

In ultimii ani, Dubrovnik a devenit o destinatie din ce in ce cautata de catre turisti. Orasul are o multime de atractii: centrul vechi, zidurile orasului, portul, muzeele, manastirea franciscana care adaposeste una dintre cele mai vechi farmacii, viata de noapte.

Ce sa nu ratezi in Dubrovnik: turnul cu ceas, peninsula Lapad, una dintre cele mai frumoaze zone din oras, poarta veche de intrare in orasul vechi, o plimbare cu telecabina, una dintre atractiile orasului.

Ouarzazate, Maroc

Foto: Shutterstock.com

Orasul Pentos din Game of Thrones a fost filmat in Ouarzazate din Maroc. Tot acolo au fost filmate secvente dintr-un alt film celebru, Gladiatorul. Ouarzazate este situat in sudul Marocului, fiind denumit Poarta desertului. Orasul este una dintre cele mai cunoscute atractii din Maroc.

Citeste si: Vacante all inclusive pentru toate buzunarele: unde calatorim in 2019

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri