Marsilia

Marsilia

Orașul situat pe coasta Mării Mediterane, este al doilea cel mai mare oraş al Franţei şi cel mai mare port comercial al ţării. Oraşul-port este vizitat anual de milioane de turişti pentru bogăţia sa arhitecturală, istoria fascinantă şi numeroasele obiective turistie: Bazilica Notre-Dame de la Garde, Portul Vieux, Parcul Borely, Palatul Longchamp, Chateau d'If sau Manastirea Sf. Victor.

Marsilia este o destinație turistică cu o poziție geografică privilegiată, un oraș vibrant și capitală europeană în 2013. Marsilia este traversată de La Canebiere, principala arteră comercială ce împarte în două orașul. Vacanțele petrecute aici nu ar fi complete fără degustarea preparatelor din pește și a pastisului, o băutură provensală obținută din macerarea ierburilor aromatice, alături de anason.

Foto: Shutterstock

Porto

Porto

Porto este al doilea oraș ca mărime din Portugalia, după Lisabona. Este situat în nordul țării, la nord de râul Douro, aproape de coasta Oceanului Atlantic.

În 1996, centrul istoric (care datează din Evul Mediu) a intrat în patrimoniul cultural mondial UNESCO. În 2001 Porto a împărțit titlul de capitală culturală europeană împreună cu orașul olandez Rotterdam.

Printre cele mai frumoase obiective turistice din orașul portughez se numără Piața Bolhão, Turnul Clérigos, Palácio da Bolsa, cartierul Ribeira, Podul Dom Luis I sau Vila Nova de Gaia.

Foto: Shutterstock

Neuchatel

Neuchatel

Dacă ești genul de turist care evită locurile aglomerate și preferă destinațiile mai puțin cunoscute, dar pline de istorie și multiple posibilități de relaxare, atunci orașul elvețian Neuchâtel trebuie să fie pe lista ta de vacanțe în această toamnă.

Situat pe malul lacului cu același nume, Neuchâtel este un oraș-port pitoresc și cochet, cu puțin peste 30.000 de locuitori. Centrul vechi din Neuchâtel a fost construit în secolul al 16-lea. Cu toate acestea, casele superbe, realizate din calcar galben, în stil neoromanic, sunt foarte bine păstrate și în prezent. Iar la parterul acestora puteți găsi cafenele, ciocolaterii, restaurante sau magazine de suvenire. Trebuie să știți, însă, că magazinele din Neuchâtel închid la ora 18 - 18.30, în timpul săptămânii, iar duminica sunt închise.

Castelul Neuchâtel este din simbolurile orașului. Turiștii pot vizită castelul, iar din zona de observare, situată la mlaștini, pot vedea panorama orașului. Cea mai veche clădire religioasă din Neuchâtel este biserica “Eglise Collegial”, fondată în secolul al 13-lea, iar la scurtă distanță de biserică se află un Tours des Prisons – vechea închisoare a orașului.

Valencia

Valencia

Valencia se află pe coasta de est a Spaniei, pe malul drept râului Turia. Al treilea oraș că mărime din țară, Valencia este și un important centru universitar, industrial, comercial și turistic.

Valencia poate fi vizitată atât în miez de iarnă când temperaturile nu coboară sub 10 grade, cât și vara când cerul e mereu senin și briza Mării Mediterane menține o temperatură plăcută de 24 de grade.

Centrul istoric este foarte pitoresc, cu străzi înguste și biserici cu domuri albastre, iar cartierul nou impresionează prin bulevardele late străjuite de copaci înalți.

Viața de noapte valenciană este renumită - barurile și cluburile boeme sunt concentrate în cartierul Carmen. Principalele atracții turistice sunt Ciudad de la Artes y las Ciencias, Oceanogràfic Valencia, La Lonja de Seda, Mercado Central, Plaza de la Virgen, Iglesia de Santo Tomás și San Felipe Neri sau Palatul Marquise.

Foto: Shutterstock

Florența

Florența

Florența este capitala regiunii italiene Toscana. Orașul se află pe râul Arno și este cunoscut pentru istoria și importanta sa în Evul Mediu și în Renaștere, fiind considerat locul de naștere al Renașterii italiene.

Centrul istoric al Florenței atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982.

Florența este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, iar arta, moștenirea istorică și culturală își păstrează și astăzi impactul major în lume. Este un oraş uşor de străbătut la pas pentru a descoperi atracţii turistice precum Domul (Catedrala Santa Maria dei Fiori), Galeria Uffizi, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Biserica Santa Croce, Muzeul Galileo, Palatul Pitti şi Grădinile Boboli sau Piazzale Michelangelo.

Foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock