Dacă ești student și ai stat în ultimul an mai mult acasă, în fața calculatorului, pentru a face cursuri online, atunci cu siguranță ai ajuns într-o etapă în care îți dorești ca lucrurile să revină la firesc, iar tu să ai ocazia să experimentezi bucuriile vieții de student.

Cu toate acestea, este foarte greu de preconizat când va fi eradicat total virusul în țara noastră, iar predarea să se facă din nou față în față, chiar dacă campania de vaccinare va fi una de succes și tot mai mulți români vor decide să se vaccineze.

În aceste condiții de imprevizibilitate, te poți axa pe aspectele pe care tu poți să le controlezi, care țin strict de tine, cum ar fi camera ta, care în ultima vreme e atât dormitor, cât și birou, sală de curs și, mai nou, chiar de fitness. În aceste condiții, chiar dacă nu ai la dispoziție mult spațiu, ba nici foarte multe resurse financiare, cu puțină imaginație și multă, multă determinare te poți apuca să o transformi. Cu siguranță te-ai uitat sau chiar ai auzit de emisiunile difuzate pe TLC și MTV care aveau ca scop un „extreme makeover” al unei locuințe. Ei, bine, te poți inspira din acele reality show-uri, cu mențiunea că tu vei avea un proiect mai restrâns: propria cameră.

În aceste condiții, articolul de față îți vine în ajutor cu câteva recomandări.

Finisaje și înlocuiri

Deși ai putea fi tentat să muți întreaga mobilă în fața blocului sau să o pozezi pentru a posta apoi fotografiile pe un grup de freecycle, în ideea de a o dona, nu te grăbi foarte tare în a demara acest proces. Mai bine ai acoperi piesele de mobilier cu nailoane de mari dimensiuni pentru a o proteja, iar apoi să te apuci de zugrăvit. Chiar dacă îți va fi greu să te desparți de posterele din adolescență, e timpul să o faci. Dacă acestea au o valoare simbolică pentru tine, le poți aduna și depozita într-o debara. Tot în această etapă poți să schimbi corpurile de iluminat, să renunți la clasicele lustre pentru plafoniere sau o lustră tip pendul. Nu uita de becurile decorative care pot aduce un plus de eleganță și de farmec în orice cameră. Totodată, e timpul să schimbi vechile calorifere de fontă, depășite și vechi, în favoarea unor calorifere romstal, care se pot integra perfect în orice decor.

Apoi, fără doar și poate, etapa esențială este zugrăvirea. Mizează pe nuanțe deschise, chiar alb. De asemenea, poți alege pentru pereți finisaje în degrade, cu o nuanță mai deschisă în partea dinspre tavan. De asemenea, un perete de accent, într-o culoare vibrantă și contrastantă față de restul încăperii, poate mari optic spațiul.

Renunțarea la lucruri inutile

Pentru a da impresia că ai o cameră aerisită și spațioasă, e necesar să renunți la multe lucruri care nu te mai reprezintă, cum ar fi jucăriile din pluș, hainele care nu te mai încap sau care s-au demodat în timp, ba chiar și cărțile destinate copiilor. Pe toate le poți dona unui centru, astfel încât cineva să se bucure cu adevărat de ele. De asemenea, un refresh îl poți obține și printr-un truc la îndemâna oricui: schimbă obiectele de decor. Așadar, renunță măcar la fețele de pernă, alege o lenjerie nouă, îmbracă canapeaua într-o altă husă, cumpără un covor, chiar și de la un SH sau de pe un grup care intermediază astfel de tranzacții. Astfel, nu vei avea nevoie de un buget exorbitant pentru a-ți personaliza camera. Dacă ești pasionat de ceva anume, de exemplu, de pălării și cântatul la chitară, le poți oferi o nouă utilitate pe lângă cea principală: aceea de obiecte decorative. De asemenea, un colaj cu fotografiile de familie va deveni atracția întregii camere.

Recondiționarea vechiului mobilier

Poți alege pentru o cameră mică un stil minimalist, adică să folosești doar piesele de mobilier strict necesare, simple. Dacă e necesar, poți schimba, de exemplu, patul cu unul de tip „2 în 1”, cu compartimente ascunse de depozitare. Renunță la o noptieră, dacă ai două, sau la o masă mult prea voluminoasă. Poți să recondiționezi și ceea ce ai și să transformi piesele de mobilier cu ajutorul unui autocolant. Dacă nu ai un birou, îți este mai mult decât necesar unul, iar dacă nu ai un buget pentru acesta, poți să-ți încerci norocul pe un grup de schimburi sau de donații.

Nu uita nici de importanța unui element viu în încăpere, fie că este vorba de o plantă, de un acvariu sau de un tablou realizat din licheni. Oricare dintre aceste alegeri va fi una inspirată și va anima camera ta.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri