Petrecerile la birou ajută la întărirea legăturii dintre colegi, la reducerea stresului și la asocierea serviciului cu o experiență pozitivă. Înlocuirea pentru o zi sau o seară a lucrului în comun cu distracția și relaționarea informală are efecte pozitive asupra companiei. Angajații vor veni cu plăcere la serviciu și vor lucra mai eficient și mai responsabil.

Motivul petrecerii poate varia, de la apropierea unei sărbători la atingerea unui obiectiv, ziua de naștere a unui angajat sau nevoia de îmbunătățire a atmosferei generale. Pentru ca petrecerea să fie cu adevărat distractivă, este important să o planifici bine. Acest lucru presupune cunoașterea aspectelor relevante și stabilirea pașilor necesari.

Aspecte de care să ții cont în organizarea unei petreceri la birou

Spațiul disponibil

Spațiul poate fi o problemă dacă ai un sediu mic, dar îl poți adopta în interesul tău. De exemplu, te poți extinde pe holuri sau poți muta lucruri din sala de ședințe pentru a o face destul de încăpătoare. Dacă ai la dispoziție și o curte, poți muta petrecerea în exterior, dacă anotimpul și vremea permit.

Cadouri sau premii

Unele petreceri sunt însoțite inevitabil de oferirea de cadouri, cum sunt cele de Crăciun. Hotărește din timp care este criteriul de alegere a cadourilor și în ce constau acestea. Firma oferă același dar tuturor sau acesta este personalizat? Se organizează o petrecere cu secret Santa? Când petrecerea are ca scop sărbătorirea unui coleg, interesează-te din timp, indirect, ce i-ar plăcea acestuia, astfel încât să-i faci o surpriză plăcută. Dacă petrecerea celebrează împlinirea unui anumit număr de ani de activitate sau o realizare importantă, poți lua în considerare acordarea unor premii persoanelor care au contribuit la succesul companiei.

Divertisment

Discuțiile relaxate și muzica sunt uneori de ajuns pentru o petrecere reușită, dar distracția crește când aduci noi mijloace de divertisment. Un magician sau comedian, un cântăreț sau un MC care știe să implice oamenii în tot felul de activități ludice și amuzante se pot dovedi o alegere inspirată.

Pașii necesari în organizarea petrecerii la birou

1. Alocă un buget

Este important să stabilești cât vei cheltui pentru petrecere. Decide câți bani merg spre catering, băuturi, decorații sau cadouri. Petrecerea trebuie să aibă tot ce trebuie, dar să nu pară excesivă. Angajaților nu le place când se cheltuiește o sumă mare din companie pentru o seară, în detrimentul altor aspecte.

2. Formează o echipă pentru organizare

Este dificil să organizezi totul singur, așa că formează o echipă de organizare și împarte sarcinile. Astfel, îți va fi mai ușor și inspirația și ideile celorlalți vor contribui la organizarea unei petreceri formidabile.

3. Hotărește cine va participa

O petrecere la birou se limitează deseori la angajați, dar poți invita și colaboratorii externi, dacă aceștia există, sau parteneri de afaceri. Totuși, este indicat ca petrecerile de birou să se desfășoare doar cu persoane care lucrează împreună, pentru ca atmosfera să fie cât mai colegială și impersonală.

4. Alege o tematică, decorațiunile, data și ora

O petrecere tematică este mai distractivă decât una standard, pentru că aduce un element inedit. Este indicat să te consulți cu colegii în acest sens, pentru ca tema să fie pe placul tuturor. Decorează biroul conform tematicii, astfel încât atmosfera să fie cât mai festivă. În ce privește data desfășurării, alege o perioadă fără multe taskuri și termene limită, pentru ca atmosfera să fie relaxată și angajații să evite discuțiile despre muncă.

5. Stabilește meniul

Când stabilești ce se va consuma la petrecere, ține cont de alegerile alimentare și de băuturile preferate ale angajaților, astfel încât să îi mulțumești pe toți. Unii preferă alimentele fast-food, alții pe cele sănătoase. Unii nu beau alcool, în timp ce alții ar fi încântați să guste dintr-o selecție de vinuri.

Organizarea unei petreceri la birou nu este dificilă, dacă ții cont de informațiile pe care ți le-am prezentat. Ține cont de aspectele importante, stabilește pașii necesari și pregătește-te de distracție.

Sursa foto Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri