Ministerul Energiei a anunțat că prelungește până la 15 martie consultarea publică pentru varianta revizuită a celui mai important plan al României din domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice

”Urmare a solicitărilor primite în cadrul consultării publice aferente proiectului PNIESC revizuit, în scopul colectării propunerilor tuturor părților interesate cu privire la acesta, perioada de transmitere a comentariilor și observațiilor se prelungește până la data de 15 martie 2024”, a anunțat ministerul. Se vor organiza și trei dezbateri publice în intervalul 15 februarie – 15 martie cu privire la proiectul PNIESC revizuit, în baza observațiilor primite în perioada de consultare publică, respectiv a recomandărilor Comisiei Europene.

Planul revizuit poate fi consultat AICI.

Organizațiile 2Celsius, Bankwatch, Declic, Greenpeace și WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) au cerut Ministerului Energiei să prelungească perioada consultărilor publice referitoare PNIESC - Planului Naţional Integrat în Domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice. Documentul stabilește direcțiile pe care țara noastră le va urma până în 2030 și 2050. Potrivit organizațiilor, Ministerul a pus în dezbatere publică proiectul, fără să anunțe acest lucru, chiar înainte de Crăciun, cu termen până pe 21 ianuarie. Mai mult, documentul ar fi fost publicat pe site-ul Ministerului Energiei la capitolul „despre noi”, și nu în secțiunea dedicată transparenței publice.

Acest lucru dovedește lipsa unui interes real al Ministerului Energiei pentru opinia societății civile, susțin 2Celsius, Bankwatch, Declic, Greenpeace și WWF-România. PNIESC revizuit a fost publicat într-o secțiune a site-ului Ministerului Energiei unde nu se publică de obicei anunțuri sau decizii administrative, iar anunțul nu a fost publicat în mass-media, așa cum indică legea transparenței decizionale. În același timp, Ministerul Energiei a demarat și procedura pentru obținerea avizului de mediu pentru PNIESC, însă anunțul se regăsește în aceeași secțiune a site-ului, și nu pe pagina Ministerului Mediului, cum ar fi trebuit. În acest caz, anunțul a fost făcut într-o singură publicație online, o singură dată, contrar obligațiilor prevăzute de legislație.

ONG-urile semnatare au cerut Ministerului Energiei și organizarea unei dezbateri publice la care să poată avea acces toate persoanele interesate.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Energiei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri