Noi credem că există cartea potrivită pentru orice fel de cititor; așteaptă doar să fie descoperită. Orice povestitor poate începe o poveste, însă are nevoie de un cititor pentru ca ea să prindă viață, iar asta nu se întâmplă niciodată la fel. Și aici e magia.

Cu această idee în minte am selectat câteva titluri apreciate în comunitatea Bookster, care abordează diverse teme de interes. Astfel, am construit o serie de articole cu recomandări de cărți care să vină în sprijinul angajaților din companii, pentru dezvoltarea lor personală și profesională.

Gestionarea eficientă a timpului este primul subiect abordat în această serie. Prioritizarea activităților, organizarea și găsirea unui echilibru între muncă și viața personală par să fie esențiale pentru productivitatea la birou.

Astfel, îți recomandăm cinci dintre cele mai apreciate titluri din platforma Bookster, care te pot inspira să pui bazele unor obiceiuri sănătoase:

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace de Stephen Covey

Chiar și cei mai buni dintre noi pot simți uneori că nu reușesc să facă lucrurile până la capăt. Însă pentru a profita la maximum de capacitățile tale, trebuie doar să-ți dezvolți obiceiurile potrivite. Despre asta scrie și Stephen Covey, fost om de afaceri american, lector și autor. El vorbește în cartea „Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace” despre cum un anumit set de abilități și obiceiuri te pot ajuta să cultivi un stil de viață care îți va aduce succes.
În urma unui studiu al revistei „Chief Executive”, cartea a fost desemnată drept cea mai influentă a secolului XX în domeniul afacerilor.
Mesajul cheie pe care aceasta îl prezintă este că dezvoltarea personală nu înseamnă memorarea unor trucuri care funcționează doar în anumite contexte. Cel mai semnificativ mod de a-ți îmbunătăți viața și de a deveni mai eficient este să dezvolți obiceiuri bazate pe principii sănătoase.

Începe cu ce nu-ți place de Brian Tracy

Cartea scrisă de Brian Tracy ne încurajează să abordăm direct aspecte care nu ne plac sau ne provoacă disconfort și să le privim ca pe o sursă de creștere și succes personal. Autorul propune să ne confruntăm cu fricile și să acționăm în ciuda lor, pentru a ne dezvolta abilitățile și a ieși din zona de confort.
„Începe cu ce nu-ți place” își propune să învețe cititorul să se concentreze pe soluții și să-și asume responsabilitatea pentru propria dezvoltare profesională.
Autorul are mereu alături metafora broaștei, acel „ce nu-ți place” din titlul cărții - lucrul pe care trebuie să-l faci, dar, pentru că este neplăcut, îl ocolești. El propune o soluție bazată pe 21 de reguli care pornesc de la respectarea a trei principii: cel al capacității de decizie, cel al disciplinei și cel al determinării.

Mintea organizată de Daniel J. Levitin

„Mintea organizată” scrisă de Daniel J. Levitin este o carte fascinantă care explorează funcționarea creierului și oferă sfaturi practice pentru organizarea eficientă a vieții de zi cu zi. Levitin, un neurolog și profesor de psihologie, folosește cercetări și exemple concrete pentru a demonstra cum putem optimiza funcționarea creierului nostru.
Cartea abordează provocările gestionării informațiilor în era digitală, oferind strategii și tehnici utile pentru organizarea atenției, priorităților și timpului. Autorul evidențiază, de asemenea, importanța unei abordări raționale și a analizei critice în luarea deciziilor și rezolvarea problemelor.
Autorul pune accent și pe importanța somnului de calitate și cât de tare ne afectează performanța mentală și fizică.
Cartea ne încurajează să aducem schimbări pozitive în modul în care gestionăm informațiile și luăm decizii, oferind sfaturi practice și bazate pe date științifice.

Instrumentele titanilor de Timothy Feriss

„Instrumentele Titanilor” reprezintă o carte pentru toți cei care sunt în căutare de altceva, fiind olectură adânc înrădăcinată în realitate, actuală și plină de inspirație. Nume mari au împărtășit cu Tim Ferriss o parte din secretele succesului lor: Paulo Coelho, Kevin Costner, Jamie Foxx, Bryan Johnson, Edward Norton, Tony Robbins, Arnold Schwarzenegger, Chris Young sau Andrew Zimmern, ca să amintim doar câteva.
Dacă ai avut vreodată curiozitatea să afli ce fel de cărți citesc oamenii de succes, ce muzică le place, la ce documentare sau filme se uită, ce sfaturi le-ar oferi variantelor lor de la 20 sau 30 de ani, după ce citate sau legi își ghidează existența, atunci „Instrumentele titanilor” este ca un fel de gaură a cheii prin care poți să privești direct în viețile lor.

Atomic Habits de James Clear

Schimbările pozitive din viața noastră nu se bazează pe modificări bruște și majore, ci mai degrabă pe cele mici, dar consecvente, care se transformă într-un obicei. Despre asta povestește și James Clear în cartea sa, „Atomic habits”.
Ideile principale transmise de autor sunt legate de:
• Cum se formează obiceiurile și automatismele;
• Cum adoptăm noi obiceiuri și rutine;
• Ce recompense ne determină să continuăm;
• și cum ne asigurăm că îl menținem în continuare.
Concluzie cu care rămânem după citirea cărții lui James Clear e că o mică schimbare în comportamentul nostru nu ne va aduce beneficii peste noapte, însă dacă va fi transformată în obicei, pe termen lung, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dacă te interesează și alte titluri de dezvoltare personală și profesională, Booksy, bibliotecarul cu inteligență artificială de la Bookster îți poate oferi mai multe recomandări de lectură. Tot ce ai de făcut este să accesezi ai-carte.bookster.ro și să îi spui preferințele tale.

Ce este Bookster? 

Experiența Bookster aduce cărțile mai aproape de oameni, inspirând angajații din peste 1.200 de companii să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Cu un scor de +95 de puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui, cei peste 140.000 de abonați din comunitate au acces la cărți de top de la bibliotecile publice și private partenere Bookster și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate. Printre companiile care iubesc Bookster se numără Banca Transilvania, Kaufland, eMAG și Accenture.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri