Prepararea mâncării nu trebuie să fie o corvoadă. Gătitul se poate transforma într-o activitate simplă, care să nu îţi dea bătăi de cap, însă trebuie să ştii cum să iei deciziile potrivite în funcţie de stilul tău de viaţă. Nu contează cât de mult sau puţin timp ai la dispoziţie, există soluţii pentru a găti uşor.
Iată câteva idei simple pentru a transforma gătitul într-o joacă:

Stabileşte din timp când şi ce vei găti

Uneori, nu neapărat gătitul în sine devine stresant, ci alegerea felurilor pe care urmează să le prepari ori achiziţionarea sau selectarea ingredientelor. De aceea, vei observa că îţi va fi mult mai uşor să te ocupi de gătit atunci când ştii din timp ce vrei să prepari şi când.
O soluţie foarte bună este să planifici câteva feluri de mâncare pe care să le găteşti în decursul săptămânii şi să descoperi când poţi strecura timp pentru gătit în programul tău. Spre exemplu, anumite persoane prefera să gătească dimineaţa, în timp ce altele aleg să facă acest lucru seara. În funcţie de timpul pe care îl ai la dispoziţie într-o săptămână, decide cât poţi aloca pentru fiecare sesiune de gătit.

Cauta reţetele potrivite pentru tine

Gătitul poate fi complicat şi epuizant atunci când stai ore în şir în bucătărie pentru a prepara o mulţime de feluri de mâncare sau când alegi reţete cu zeci de paşi. Ei bine, cea mai bună soluţie este să găseşti reţetele potrivite pentru tine. Mai exact, să alegi acele reţete care se inacdreaza în timpul tău şi care nu ţi se par obositoare.
Internetul este plin de reţete de toate felurile, de la preparate ce se pregătesc în 10-20 de minute şi până la preparate gata în ore. Unele implică mai mulţi paşi de gătire, altele includ feluri de mâncare ce trebuie să stea mai mult la cuptor pentru a se găti. Important este să le găseşti pe cele potrivite stilului tău de viaţă şi gusturilor tale.

Organizează frigiderul

Un frigider organizat te poate ajuta să scuteşti timp atunci când găteşti sau când vrei să mănânci. Spre exemplu, dacă ai foarte multe produse în frigider, rişti să uiţi de ele sau să nu găseşti ceea ce cauţi atunci când te grăbeşti. Bineînţeles, nu este niciodată plăcut să scormoneşti prin frigider minute în şir. De aceea, este de preferat să îţi organizezi cât mai bine frigiderul. Acest lucru te va ajuta să te bucuri mereu de alimente proaspete, dar şi să găteşti mai rapid.

Alege un cuptor şi o plită performante

Un cuptor şi o plită performante vor face gătitul mult mai uşor şi mai plăcut. Este o idee bună să optezi pentru un cuptor electric incorporabil, atât pentru aspectul bucătăriei tale, cât şi pentru a găti eficient. Cuptorul electric incorporabil se va integra perfect în mobilă de bucătărie şi va fi foarte uşor de folosit. În prezent, cuptoarele electrice incorporabile oferă funcţii diverse şi numeroase moduri de gătire.

O altă opţiune în afară de cea a cuptorului electric incorporabil este aragazul electric, care are de obicei preţuri mai prietenoase.
În ceea ce priveşte plita, există două opţiuni populare: plita pe gaz şi cea pe inducţie. Variantă pe gaz este foarte bună dacă preferi gătitul tradiţional, la flacăra. În schimb, plita pe inducţie îţi oferă ocazia de a găti fără foc, se curăţa uşor şi îţi va lua o grijă de pe cap: aceea de a te întreba dacă ai stins ochiul plitei.

Descoperă aparatele pentru gătit

Tehnologia chiar îţi face viaţa mai uşoară, fie că este vorba despre job, relaxare sau hobby-uri. Aceasta funcţionează chiar şi în cazul gătitului. Poţi opta pentru aparate care să facă gătitul mai plăcut, precum robotul de bucătărie, air-fryer-ul sau multicooker-ul. Alege aparatele de care ai nevoie în funcţie de ce găteşti, dar şi de cât de des găteşti.
Pentru a găti mai uşor alege să îţi programezi din timp mesele, încearcă aparatele de gătit de pe piaţă şi organizează-ţi atent frigiderul.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri