Adesea discrete, disponibile în farmacii și online, produsele din gama dermatocosmeticelor trec, uneori, neobservate de către cumpărătorii asaltați de reclamele energice din media. Dar ele pot deveni aliați indispensabili în rutina de îngrijire, mai ales pentru persoanele care își doresc o experiență de calitate superioară, care îmbină îngrijirea atentă cu prețuirea pentru sănătate. Iată care sunt avantajele obiective ale folosirii produselor dermatocosmetice.

Hidratare intensivă

Produsele dermatocosmetice au formule complexe, de calitate superioară, cu ingrediente prețioase, care asigură o hidratare complexă, profundă și de durată. Formulele produselor dermatocosmetice pentru hidratare includ, adesea, ingrediente precum acidul hialuronic, glicerina sau ceramidele, care pătrund profund în piele, oferindu-i un aspect catifelat și suplu.

Aceste ingrediente valoroase se regăsesc într-o gamă largă de produse ale brandurilor dermatocosmetice, lucru care se poate observa dacă studiezi, de pildă, oferta Rilastil.

Protecție solară eficientă

În categoria produselor de îngrijire dermatocosmetice, factorul de protecție solară este inclus în majoritatea sortimentelor. Astfel, fie că folosești o cremă hidratantă, fie un fond de ten, vei beneficia de protecție solară inclusă cu FPS minim 30.

Utilizarea regulată a acestor produse previne îmbătrânirea prematură a pielii și reduce riscul de apariție a cancerului cutanat. În cazul unei expuneri prelungite la soare, se recomandă combinarea cosmeticelor cu FPS cu crema de protecție solară clasică; cele mai bune rezultate în termeni de make-up se obțin utilizând produse ale aceluiași brand.

Ingrediente specializate pentru probleme specifice

Produsele dermatocosmetice sunt formulate pentru a se adresa unei mari varietăți de probleme ale pielii, inclusiv acnee, hiperpigmentare, riduri sau sensibilitate. Ingrediente precum acidul salicilic, retinolul, niacinamida sau vitamina C sunt adesea integrate în aceste produse, pentru a oferi soluții personalizate. Spre deosebire de produsele din supermarket, dermatocosmeticele oferă mai mult decât hidratare și protejează împotriva unor eventuale probleme pentru care poți avea o predispoziție evidentă.

Cuantificarea rezultatelor

Produsele dermatocosmetice se deosebesc de restul cosmeticelor prin faptul că oferă concentrații controlate și formule testate dermatologic pe loturi numeroase de persoane. Procesul de testare este unul amplu și respectă normele caracteristice unui studiu științific, ceea ce permite cuantificarea unor rezultate și formularea unor așteptări care nu vor fi înșelate. Practic, atunci când introduci un produs dermatocosmetic în rutina ta de îngrijire, producătorul îți spune la ce rezultate poți să te aștepți, ceea ce aduce un sentiment de încredere și de siguranță.

Consultanță profesională disponibilă

Mulți dintre producătorii de dermatocosmetice oferă consultanță profesională, pentru a te ajuta să îți personalizezi rutina de îngrijire. Mulțumită acestui tip de abordare, ai garanția că faci cele mai bune alegeri, în funcție de tipul tău de ten, pentru a obține rezultate optime.

Nu pierde din vedere faptul că fiecare persoană are propriile particularități, așadar, o abordare personalizată este extrem de valoroasă.

O formulă curată

Produsele dermatocosmetice au formule hipoalergenice, care elimină conservanții, coloranții și parfumurile, ingrediente care nu au, în final, niciun beneficiu la nivel de tratare a pielii. Majoritatea produselor dermatocosmetice menționează, pe ambalaj, o perioadă de valabilitate redusă după deschidere, limitată la 3 sau 6 luni, o dovadă clară a absenței conservanților.

Astfel, alegând produse de îngrijire din categoria dermatocosmeticelor, riscul de a dezvolta o reacție de hipersensibilitate este semnificativ scăzut; similar, riscul de a sensibiliza organismul față de expuneri viitoare la anumite substanțe chimice scade semnificativ.

Practic, produsele dermatocosmetice pot fi asemuite unor veritabile tratamente pentru piele, menite să îi conserve atributele și să corecteze eventualele neplăceri. Ele sunt mai simple, mai eficiente și mai sănătoase decât alte categorii de produse cosmetice, iar procesul lor de testare este mai amplu, ceea ce implică o serie de garanții suplimentare în ceea ce privește rezultatele post utilizare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri