Cercetătorii din Grecia vin cu patru sfaturi care pot ajuta oamenii să atingă vârsta de 100 de ani, studiind locurile din lume cu speranțe de viață excepțional de lungi.

Mai mulți factori par să afecteze speranța de viață. Cercetările au arătat că genele prezic aproximativ 25% din durata de viață a unei persoane, restul fiind reprezentat de dietă, mediul înconjurător, exercițiile fizice și alți factori din viața noastră de zi cu zi, notează Greek Reporter.

Deși nu vă puteți schimba genele, îmbunătățirea dietei vă va face mai sănătos și ar putea face o diferență în speranța de viață. Și studiile arată că, chiar dacă începi după vârsta mijlocie sau faci îmbunătățiri mai târziu, poți totuși să adaugi un deceniu sau mai mult la speranța ta de viață.

4 sfaturi care te pot ajuta să ajungi la vârsta de 100 de ani

  • Mănâncă des leguminoase

Leguminoasele sunt deosebit de populare printre oamenii care trăiesc în „Zonele Albastre”. Soia este o parte importantă a dietei tradiționale din Okinawa, la fel ca fasolea în Sardinia și fasolea neagră în Nicoya.

  • Mănâncă zilnic o mână de nuci

Nucile sunt bogate în vitamine, fibre și minerale și reprezintă o componentă nutrițională de bază pentru mulți rezidenți din „Zonele Albastre”. Nucile și migdalele, de exemplu, sunt populare în Ikaria și Sardinia, în timp ce în Nicoya iubesc alunele.

  • Micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț și cina ca un sărac

Oamenii din majoritatea „zonelor albastre” tind să mănânce majoritatea caloriilor devreme în timpul zilei, mai degrabă decât mai târziu. Okinawanezii mănâncă în mod tradițional un mic dejun copios și un prânz modest, nici măcar nu iau cina.

  • Mănâncă împreună cu familia ta

În „Zonele Albastre” este obișnuit ca familiile să mănânce împreună cel puțin o masă zilnică, de obicei prânzul sau ultima masă a zilei. Deși este dificil pentru familiile cu vieți ocupate să ia des mese împreună, merită să încercați să o faceți cât de des puteți. Familiile care mănâncă împreună tind să mănânce mese mai hrănitoare în timp ce mănâncă mai încet. Ei mănâncă mai multe fructe și legume, iar copiii lor sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta obezitate.

Desigur, dieta în sine nu este singurul factor asociat cu o speranță mare de viață, concluzionează cercetătorii. Cercetările au arătat că oamenii care trăiesc în comunități în care longevitatea este obișnuită tind să aibă legături puternice cu prietenii și familia.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri