Alegerea perechii de ochelari potrivite este o provocare, având în vedere varietatea de stiluri, culori și forme disponibile pe piață. Pentru a găsi ochelarii mult doriți, poate fi nevoie să probezi mai multe perechi, dar nu te baza doar pe latura estetică. Discută cu optometristul și despre filtrele de protecție ale lentilelor, cu atât mai mult dacă lucrezi mult timp din fața calculatorului. Totodată, reține că este important ca viitoarea ta pereche de ochelari să fie nu doar frumoasă, cât și confortabilă. Dacă vrei să îți cumperi o nouă pereche de ochelari, vrei să faci alegerea în cunoștință de cauză, atunci află mai multe din rândurile de mai jos.

1. Observă care este forma feței tale

Un prim pas pentru a alege perechea perfectă de ochelari este să identifici formei feței tale. Este rotundă, ovală, pătrată, în formă de inimă sau alungită? Identificarea corectă a formei feței te ajută să afli ce rame ți se potrivesc cel mai bine. Așadar, trebuie să știi că persoanele cu fața rotundă au nevoie de rame cu un design unghiular, cum sunt cele pătrate sau rectangulare, care ajută la echilibrarea rotunjimii feței. Totodată, celor cu o față pătrată li se recomandă ramele ovale sau rotunde, care atenuează trăsăturile lor pronunțate.

Atunci când alegi ochelarii, proporția este un alt aspect cheie important. Ramele nu ar trebui să fie prea mari sau prea mici pentru fața ta. Totuși, reține că, deși există anumite recomandări bazate pe forma feței și proporții, alegerea ochelarilor este, în mare parte, o chestiune de preferință personală. Probează diferite perechi de ochelari, de diferite mărimi și stiluri, tocmai pentru a vedea ceea ce se potrivește cel mai bine personalității și stilului tău unic. În magazinul de ochelari Lensa din Tulcea ai modele variate, încearcă mai multe tipuri de rame și vezi cum se potrivesc cu forma feței tale.

2. Ia în considerare tonul pielii

Alegerea culorii potrivite a ramei ochelarilor poate avea un impact semnificativ asupra modului în care aceștia ți se potrivesc. Ochelarii sunt adesea primul lucru pe care cineva îl observă la fața ta, de aceea este bine să știi cum diferitele culori interacționează cu tonul pielii tale. De exemplu, ramele de culoare închisă contrastează frumos cu un ton de piele deschis, în timp ce ramele de culoare deschisă adaugă un plus de strălucire unui ten închis la culoare.

Tonurile de piele sunt clasificate în cele două mari categorii, deschis și închis. Pielea închisă poate avea subtonuri de roz, roșiatic sau tentă albăstruie. Pielea deschisă are de regulă subtonuri în nuanțe de galben, auriu sau culoarea piersicii. Ramele care se potrivesc sau contrastează cu subtonurile pielii tale contribuie la un frumos aspect. Astfel, persoanele cu pielea închisă pot alege o ramă de ochelari neagră, argintie, roz, mov, albastră sau gri. Cele cu pielea deschisă pot acorda o mai mare atenție ramelor care au culori precum: auriu, bronz, roz pudrat, bej, maro sau verde.

3. Discută despre lentile

Înainte să-ți cumperi ochelari de vedere este necesar să mergi la un consult optometric. Chiar dacă porți ochelari de mai mult timp, nu te baza pe ideea că ai aceleași dioptrii și poți folosi rețeta veche. Dioptriile pot suferi modificări odată cu trecerea timpului. O pereche de ochelari de vedere cu o dioptrie greșită poate provoca probleme de vedere, dar și migrene sau amețeli. Te sfătuim să alegi un control optometric gratuit în Tulcea. În urma unui simplu consult, care durează aproximativ 15 minute, sunt depistate ușor viciile de refracție - miopia (lipsa unei vederi clare la distanță), hipermetropia (vedere slabă de aproape), astigmatismul (distorsiunea vederii la orice distanță) și prezbiopia (dificultatea de a vedea de aproape, care se manifestă odată cu înaintarea în vârstă).
În funcție de viciul tău de refracție ochelarii pe care îi vei purta vor avea fie lentile divergente (adică cu „minus”, pentru miopie), fie convergente (lentilele cu „plus” pentru hipermetropie). Astigmatismul se corectează cu lentile speciale, numite torice. Important este să discuți despre filtrul de protecție împotriva luminii albastre. Dispozitivele digitale emit o lumină albastră care afectează ochii. De aceea este bine ca lentilele ochelarilor să aibă acest filtru. Află mai multe de la optometristul din magazin!

4. Nu uita de stilul personal

Gândește-te la hainele pe care le porți în mod obișnuit, culorile pe care le preferi, tipul de bijuterii pe care le alegi și chiar și coafura ta. Toate aceste aspecte îți pot da indicii despre stilul de ochelari care ți se potrivește cel mai bine. Un alt factor important de luat în considerare atunci când alegi ochelarii este mediul de lucru și activitățile de zi cu zi. Dacă lucrezi într-un mediu formal sau participi frecvent la evenimente de business, s-ar putea să vrei să alegi o pereche de ochelari mai sofisticată. În cazul în care ai un stil de viață activ, te îmbraci cu haine casual, s-ar putea să preferi o pereche de ochelari foarte confortabilă și în același timp rezistentă.

Dacă nu ești foarte sigur ce ochelari să-ți iei, consultă-te cu optometristul. Te va ghida cu alegerea formei, a culorii și a stilului de ochelari care ți se potrivește cel mai bine. Vei primi din partea lui sfaturi personalizate bazate pe activitățile tale zilnice. Pune-i întrebări și roagă-l cu încredere să îți arate cât mai multe perechi de ochelari. În felul acesta va fi mult mai ușor s-o găsești pe cea care ți se potrivește.

Ochelarii îi purtăm zi de zi. Alege o pereche care se armonizează cu chipul tău. Ține cont de forma feței, culoarea pielii și stilul personal. Consultă-te cu optometristul și găsește perechea de ochelari care te reprezintă și te face să te simți încrezător. Trăim în era digitală, deci discută și despre filtrul de protecție pentru lumina albastră atunci când dai comanda de ochelari. Pune întrebări dacă ai nelămuriri și fă alegerea în cunoștință de cauză.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri