Ca si in editiile anterioare, Bikewalk atrage atentia soferilor asupra drepturilor biciclistilor. „Ca soseaua nu apartine numai masinilor o stim de mult, acum tot ce ne mai trebuie este si putina practica prin care atat noi cat si soferii sa ne obisnuim cu aceasta idee” a declarat Gabi Macovei, participant al editie din aprilie a Bikewalk.

Traseul pe care il vor parcurge biciclistii va incepe din parcul Tineretului si va cuprinde bulevardele: Dimitrie Cantemir, I.C. Bratianu, Nicolae Balcescu, Dacia, Calea Victoriei, Natiunile Unite si se va termina la parcul Izvor.

Pentru cei care nu detin o bicicleta asociatia Cicloteque pune la dispozitie organizatorilor 50 de biciclete ce pot fi inchiriate gratuit de catre participantii la eveniment.

Bikewalk este un eveniment ce a luat nastere in anul 2009. Anul trecut au avut loc 6 editii in perioada primvara si vara, la care au participat in medie 100-150 de persoane. Anul acesta, Bikewalk, se afla la cea de-a doua editie.

Citeste si:

„In aprilie am reusit sa adunam laolalta 450 de iubitori ai mersului pe bicicleta care au luat BPucurestiul la pedala. Pana la finalul acestei a doua editii ne dorim sa implicam mai bine de 2000 de participanti.” a declarat Ariel Constantinov, organizator al Bikewalk.

Cei care doresc sa participe la eveniment sunt asteptati, impreuna cu bicicletele, pe 24 iulie, ora 18:00, in parcul Tineretului, pe platoul de la intrarea dinspre Colegiul National “Gheorghe Sincai” pentru a da startul marsului pe doua roti.