Sentinta de patru ani de inchisoare in cazul fostului premier italian Silvio Berlusconi a fost redusa la un an, dat fiind ca beneficiaza de o amnistie, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Berlusconi a obtinut o reducere a pedepsei in virtutea unei legi de amnistiere adoptata in 2006 de fostul Guvern de stanga pentru reducerea numarului detinutilor.

Silvio Berlusconi, poreclit Il Cavaliere, fusese condamnat vineri la patru ani de inchisoare si trei ani de suspendare a dreptului de a detine functii publice, intr-un caz de frauda fiscala privind activitatile trustului Mediaset. Frauda fiscala se refera la achizitia de catre grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor si a unor emisiuni televizate. Trustul Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducand cotele de plata a impozitelor in Italia, folosindu-se in acest sens de societati offshore.

Silvio Berlusconi probabil nu va face nicio zi de inchisoare, intrucat, conform sistemului judiciar italian, sentinta trebuie confirmata de instantele superioare pentru a deveni definitiva si a fi aplicata. Conform AFP, avocatii lui Berlusconi vor contesta in apel decizia Tribunalului de prima instanta din Milano, iar, ulterior, se poate merge pana la Curtea de Casatie, aplicarea pedepsei fiind suspendata pana la confirmarea definitiva a acesteia.

Incepand din 1994, Berlusconi a mai fost condamnat de trei ori, la un total de sase ani si cinci luni de inchisoare, insa nu a stat nicio zi la inchisoare intrucat deciziile nu fost niciodata definitive.

Sursa foto: Contul de Facebook al lui Silvio Berlusconi


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Berlusconi isi proclama nevinovatia in procesul Mediaset