Peste 90.000 de persoane au vizitat salonul de carte Bookfest 2013 pana duminica, in jurul orei 16.00, a declarat Mihai Mitrica, directorul Asociatiei Editorilor din Romania, organizatorul Bookfest, conform Mediafax.

"Pana la ora aceasta cred ca am atins deja nivelul de anul trecut, respectiv 90.000 de vizitatori. Pana diseara speram sa dapasim acest nivel, sa ajungem la 95.000, poate chiar 100.000 de vizitatori, dar ploaia nu prea tine cu noi. Dar oricum, nivelul de anul trecut a fost atins", a spus Mihai Mitrica.

El a precizat ca un bilant al editiei de anul acesta a Bookfest va fi facut public in urmatoarea perioada.

Circa un milion de volume au pregatit editurile participante la cea de-a opta editie a Salonului International de Carte Bookfest, care s-a desfasurat in perioada 29 mai - 2 iunie, in complexul Romexpo din Bucuresti.

Bookfest 2013, un eveniment la care intrarea este libera, isi inchide portile, duminica, la ora 20.00.

Cei peste 200 de expozanti - cele mai importante edituri si distribuitori de carte din Romania - s-au desfasurat pe 10.000 de metri patrati, in pavilioanele C1-C5 din complexul Romexpo.

Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan, Emil Hurezeanu, Lucian Croitoru sunt doar cateva dintre personalitatile care si-au anuntat prezenta la Bookfest 2013, alaturi de 24 de autori si profesionisti ai cartii prezentati de invitatul de onoare al editiei, trioul Germania, Austria si Elvetia.

Salonul International de Carte Bookfest este o manifestare de traditie organizata de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cea mai importanta confederatie patronala din mediul editorial romanesc. Bookfest s-a impus inca de la prima editie, in 2006, in spatiul cultural ca un eveniment care promoveaza lectura si accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate. Partenerul evenimentului este Ministerul Culturii.

Sursa foto: Contul de Facebook al Bookfest

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Viitorul poate fi resetat de forta civica!