Ministerul Culturii anunta relansarea programului CultIN, prin care sunt finantate proiecte in domeniul industriilor culturale si creative, initiativele personale organizate in companii, hub-uri, incubatoare de proiecte si afaceri, studiouri de creatie. Suma totala este de 500.000 de lei, iar suma maxima care poate fi solicitata pentru un proiect este de 50.000 lei.

Domeniile culturale pentru care solicitantii pot depune oferte in vederea obtinerii de finantari nerambursabile sunt: arhitectura, mestesuguri, design, media digitale si organizare in comunitati creative (huburi culturale), scrie News.ro.

Pentru a putea fi eligibile, ofertele culturale trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, printre care sa vizeze domeniile creative de referinta pentru care se desfasoara selectia, asa cum sunt acestea prevazute la Art. 8 din norme; sa contina documentele prevazute la Art. 7 din norme; sa aiba perioada de desfasurare in intervalul 3 octombrie - 15 noiembrie 2016.

Dosarele se vor depune pana in 10 august, ora 17.00, la Registratura Generala a Ministerului Culturii, din bulevardul Unirii, nr. 22, sector 3, Bucuresti, cu mentiunea ”Proiect Program CULTIN 2016”. Ofertele pot fi transmise si prin posta, cu confirmare de primire, la adresa mentionata mai sus, pana la data de 10 august a.c.

Ministerul Culturii (MC) a anuntat, in 27 iunie, anularea sesiunii Programului CultIN, desfasurata in perioada 14 martie - 14 aprilie 2016, din cauza unui viciu de procedura.

Citeste si:
2019 - Cel mai bun an pentru ecosistemul de startup-uri din Romania
2019 - Cel mai bun an pentru...

Pe 25 mai, in baza unui ordin de ministru, a fost constituita o comisie pentru analizarea modului de aplicare a normelor metodologice ale Programului CultIN, potrivit raspunsului oficial obtinut de agentia de presa News.ro.

Comisia a constatat ca anuntul public de lansare a programului a fost publicat pe site-ul ministerului fara sa existe un ordin prealabil emis de ministru. La momentul lansarii acestui program, detinatorul portofoliului era Vlad Alexandrescu. Ministerul Culturii a anuntat, pe 11 martie, lansarea Programului CultlN, dedicat antreprenorilor din industriile culturale si creative.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
5 filme pe care un antreprenor trebuie sa le vada