Presedintele Serviciului Roman de Televiziune (SRTV), Doina Gradea, sustine ca nu are cunostinta despre existenta unui protocol secret incheiat intre Televiziunea publica si Directia Nationala Anticoruptie, potrivit Agerpres.

"Am citit declaratia domnului presedinte Liviu Dragnea referitoare la existenta unui protocol secret intre SRTV si DNA si doresc sa mentionez urmatoarele: de cand am fost numita presedinte - director general al SRTV nu am cunostinta despre existenta unui asemenea protocol secret", precizeaza Doina Gradea intr-un comunicat de presa transmis duminica AGERPRES.

Ea arata ca a obtinut recent autorizatia de acces la documente clasificate.

"Regimul documentelor "Secret de Serviciu" este extrem de bine reglementat potrivit dispozitiilor legale si la acestea nu au acces decat persoanele autorizate. Eu am obtinut relativ recent autorizatia de acces la documente clasificate, impreuna cu alte persoane din institutie. Am studiat toate documentele din aceasta categorie, le-am inventariat si pot spune ca nu exista un asemenea document", spune Gradea.

Doina Gradea mentioneaza ca, pentru a elimina orice suspiciune si posibilitate de nu respecta dispozitiile legale privind documentele clasificate, in urma cu cateva saptamani a cerut in scris managementului SRTV, cu precizarea termenului, sa verifice arhiva de documente a directiei/departamentului pe care il conduce fiecare pentru a identifica orice document clasificat si a-l transmite persoanei care se ocupa de acestea.

"Inca nu am primit niciun document si sper ca fiecare angajat al SRTV sa fie constient ca nerespectarea regimului documentelor clasificate este un act de o deosebita gravitate", a mai precizat presedintele SRTV.

Aceasta adauga ca va face in continuare toate demersurile pentru a identifica documentele clasificate care privesc SRTV si, daca va gasi un asemenea protocol cu DNA, va solicita denuntarea lui.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata ca are informatii cu privire la existenta unui protocol de colaborare intre Directia Nationala Anticoruptie si Televiziunea Romana.

El a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Neptun ca toate protocoalele secrete trebuie declasificate si anulate.

Referindu-se la protocolul cu TVR, liderul social-democrat a spus ca 'daca e asa, e foarte grav'.

'Noua ni se pare normal ca justitia din Romania sa fie penetrata de SRI atatia ani de zile, sa existe protocoale intre Parchetul General si Ministerul Mediului, intre Parchetul General si SRI? (...) Vi se pare normal sa existe protocoale intre SRI si Curtea de Apel, intre SRI si Inalta Culte de Casatie si Justitie?! Am auzit ca exista un protocol intre DNA si TVR 1. Vorbesc serios. Chiar ar fi frumos. Eu cred ca toate protocoalele, asa cum am cerut, sa fie declasificate, public anulate si efectele lor anulate. Si arhiva SIPA', a afirmat Dragnea.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri