Evenimentul Zilei, varianta tiparita, se va inchide de la 1 ianuarie 2020, dupa 28 de ani de la prima aparitie. Informatia a fost confirmata pentru G4Media.ro de proprietarul EVZ, Dan Andronic, care a precizat ca echipa de circa 35-40 de jurnalisti care activeaza la ziar va fi distribuita in mare parte in redactiile online.

”Ne extindem in EVZ TV, care fi fi condus de Mirel Curea, si vom reveni la EVZ Premium”, sustine Andronic.

Tirajul Evenimentului Zilei a scazut constant in ultimii ani, ca in toata presa tiparita, ajungand la 7.000 de copii vandute pe zi. Andronic a explicat pentru G4Media.ro ca decizia inchiderii variantei tiparite a EVZ are la baza ratiuni strict economice. ”S-a dublat pretul la hartie, ziarul tiparit producea pierderi, sunt tot mai putini cititori de la o luna la alta pentru varianta print”, a mai spus proprietarul Evenimentului Zilei. Potrivit acestuia, ziarul negociaza in prezent intrarea intr-un grup de presa mare, dar nu a dorit sa ofere detalii.

Editura Evenimentul si Capital, cea care detine publicatiile Evenimentul Zilei si Capital si-a cerut insolventa in februarie 2014. Andronic sustine ca in urma cu o luna judecatorul sindic a aprobat planul de reorganizare al societatii dupa ce compania a inceput sa inregistreze profit.

Citeste mai multe pe g4media.ro.

Citeste si:
Greva la chioscurile din Capitala: de ce nu se mai vand azi ziare
Greva la chioscurile de ziare...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Gabriela Firea vrea sa ii dea afara pe medicii care vorbesc cu presa
Setari Cookie-uri