Numărul de telefon al CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, se numără printre informațiile personale divulgate online de către un atac de hackeri asupra siteului de socializare, potrivit unui cercetător citat de publicația americană Business Insider.

Mai multe publicații au raportat că o serie de informații personale ale lui Zuckerberg au apărut în mediul online, inclusiv date care includ numele, locația, detaliile căsătoriei, data nașterii li ID-ul utilizatorului Facebook, potrivit The Sun.

Un atac al hackerilor asupra Facebook în luna ianuarie a dus la „scurgerea” în online a datelor personale a aproximativ 533 de milioane de utilizatori. Datele pierdute includ numere de telefon, date de naștere, emailuri sau locații. Dintre cei afectați, în jur de 32 de milioane de oameni sunt din Statele Unite, 11 milioane sunt din Marea Britanie, iar vreo 6 de prin India.

Cercetătorul Dave Walker a declarat că Zuckerberg, precum și co-fondatorii Facebook, Chris Hughes și Dustin Moskovitz, se numără printre cei 533 de milioane de utilizatori care au avut date personale postate pe forum.

„În ceea ce privește #FacebookLeak, dintre cei 533 de milioane de persoane din această scurgere. Ironia este că Mark Zuckerberg este inclus", a scris Walker pe Twitter.

Business Insider a contactat Facebook pe 4 aprilie cu privire la furtul de informații personale. Un purtător de cuvânt a răspuns: „Acestea sunt date vechi despre care au fost raportate anterior în 2019. Am găsit și remediat această problemă în august 2019”. Purtătorii de cuvânt nu au comentat însă despre presupusele informații persoanele ale lui Zuckerberg care au ajuns în online.

Acesta nu este primul scandal în care Facebook a fost implicat. Toată lumea cunoaște incidentul din 2018 cu Cambridge Analytica, când datele personale a peste 87 milioane de utilizatori ai rețelei sociale au fost obținute în mod necorespunzător de către firma de analiză a datelor politice. Facebook a fost atunci amendat cu 5 milioane dolari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri